Suuri profeetta (sotaharjoitus)

Nykymaailmassa Suuri profeetta (sotaharjoitus) on aihe, joka on kiinnittänyt monien ihmisten huomion eri aloilla. Suuri profeetta (sotaharjoitus):stä on tullut kiinnostava kohde monille sen vaikutuksista yhteiskuntaan ja sen merkitykseen nykyään. Teknologisen kehityksen ja sosiaalisen dynamiikan muutosten myötä Suuri profeetta (sotaharjoitus) on kehittynyt ja mukautunut modernin maailman vaatimuksiin. Tässä artikkelissa tutkimme edelleen Suuri profeetta (sotaharjoitus):tä ja sen merkitystä nykyisessä kontekstissa sekä tämän aiheen ympärillä olevia erilaisia ​​näkökulmia.

Suuri profeetta-merisotaharjoitus järjestettiin Hormuzinsalmella 31. toukokuuta – 6. huhtikuuta 2006. Siinä Iran esitteli puolustusvalmiuttaan Hormuzinsalmella ja joitain uusiksi mainittuja aseita. Iranin mukaan harjoitukseen osallistui 1 500 alusta ja 17 000 sotilasta Islamilaisen tasavallan armeijasta, Islamilaisesta vallankumouskaartista, poliisista ja vapaaehtoisesta Basij-vapaaehtoismiliisistä. Iranilaislähteiden mukaan harjoitus sai brittiläiset ja yhdysvaltalaiset joukot hälytystilaan alueella.

Harjoituksessa julkistettiin 4. huhtikuuta 2006 uusiksi mainittuja aseita maalta tai mereltä tehtäviä tutkahavaintoja karttamaan kykenevä iranilainen lentovene, mikä olisi aseistettu ohjuksilla ja se kykenisi nousemaan ilmaan vedenpinnan läheisyyteen matalalla. Venäläisarvioiden mukaan kyse saattaa olla Ekranoplan A-90 Orljonok -tyyppisestä lentoveneestä, mikä oli jo Neuvostoliiton laivastolla.

Harjoituksen yhteydessä esiteltiin myös tehokas iranilainen Hoot-ohjus, mikä kykenee lentämään ilmassa 100 metriä sekunnissa ja meressä 25 metriä sekunnissa. Venäläisten arvioiden mukaan kyseessä saattaa olla Neuvostoliitossa kehitetty Tornado-niminen nopea torpedo, minkä kantama ei kuitenkaan ollut kuin 7 kilometriä. Venäläisten lähteiden mukaan aseiden konstruktio on kuitenkin vanhempaa neuvostoliittolaista alkuperää ja ne ovat saattaneet ajautua Iraniin kolmansien maiden kautta.

Aiheesta muualla