Suusta suuhun

Aihe Suusta suuhun on yksi tärkeimmistä ja keskusteluista tänään. Suusta suuhun on ollut vuosikymmeniä tutkimuksen ja kiinnostuksen kohteena eri alojen asiantuntijoille, jotka ovat yrittäneet ymmärtää sen merkitystä ja vaikutusta yhteiskuntaan. Tässä artikkelissa tutkimme Suusta suuhun:n eri puolia sen alkuperästä sen nykyiseen vaikutukseen. Analysoimme Suusta suuhun:n ympärillä olevia erilaisia ​​teorioita ja mielipiteitä sekä sen kehitystä vuosien varrella. Lisäksi tarkastellaan, miten Suusta suuhun on vaikuttanut arkielämän eri osa-alueisiin, ja pohditaan sen mahdollista tulevaisuutta ja näkymiä.

Tämä artikkeli kertoo elokuvasta. Suusta suuhun annettavasta tekohengityksestä kertoo artikkeli Painelu-puhalluselvytys.
Suusta suuhun
Mun mot mun
Ohjaaja Björn Runge
Käsikirjoittaja Björn Runge
Tuottaja Clas Gunnarsson
Säveltäjä
Kuvaaja Anders Bohman
Leikkaaja Lena Runge
Valmistustiedot
Valmistusmaa
Tuotantoyhtiö Zoyd Produktion
Ensi-ilta 2005
Kesto 90 minuuttia
Alkuperäiskieli ruotsi
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie
Svensk Filmdatabas

Suusta suuhun (Mun mot mun) on vuonna 2005 ensi-iltansa saanut Björn Rungen ohjaama ruotsalainen draamaelokuva,[1] joka oli ehdolla Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon saajaksi vuonna 2006.

Juoni

Teinityttö Vera on karannut kotoa ja asuu keski-ikäisen narkomaanin Morganin luona, joka pakottaa tytön prostituutioon. Tytön isä yrittää pelastaa tyttöä kaikin keinoin.[2]

Arvioita

Turun Sanomien Taneli Topeliuksen mielestä kurjuuden kuvauksena Rungen filmi kurkottelee kohti Lukas Moodyssonin viime vuosien ahdistavia filmitunnelmia, mutta Rungelta puuttuu silmää vihlaiseville ja perusteleville yksityiskohdille.[3]

Lähteet

  1. Varjola, Markku: Elokuvien ensi-illat Suomessa 2000–2007, s. 74. Helsinki: Suomen elokuvakerhojen liitto SEKL ry, 2008. Arkistoitu 16.10.2013. (pdf) Viitattu 1.2.2023.
  2. David Holmin: Plot Summary for Mun mot mun Internet Movie Database. Arkistoitu 10.3.2016. Viitattu 8.2.2013.
  3. Topelius, Taneli: Kurjuuksien kurjuus Turun Sanomat. 6.10.2006. Viitattu 21.4.2019.