Seuraavassa artikkelissa perehdymme Taborförlaget:n kiehtovaan maailmaan. Tutkimme sen alkuperää, kehitystä ja merkitystä nykyään analysoimalla sen vaikutuksia yhteiskunnan eri osa-alueisiin. Taborförlaget:stä lähtien olemme nähneet sen vaikutuksen muun muassa kulttuuriin, talouteen, teknologiaan ja politiikkaan. Kattavan ja moniulotteisen lähestymistavan avulla pyrimme valaisemaan tätä kiehtovaa aihetta ja tarjoamaan lukijalle laajan ja rikastuttavan näkemyksen.
Seurakuntien yhdistyessä yhtiön nimeksi vahvistui Taborförlaget. Yhtiö on julkaissut suomenruotsalaisen helluntailiikkeen kirjoja sekä ruotsalaisten kustantajien kirjoja. 1950-luvulla Taborförlaget julkaisi myös musiikkia ja on myöhemmin julkaissut mm. Edbergin veljesten, Erik Rönnlundin, Marina Sigfridsin ja Janne Nyholmin laulu- ja musiikkitallenteita.
Filadelfian seurakunnan ja Helsingin Tabor-seurakunnan yhdistyessä seurakunta sai nimekseen Filadelfia ja uuden kirjankustantajan nimeksi tuli Tabor. Siitä lähtien Tabor Publishing on palvellut suomalais-ruotsalaista helluntailiikettä ja kauas sen rajojen ulkopuolella. Vuonna 1983 kustantamon omisti Filadelfia-seurakunta. Tuolloin kustantamo yhtiöitettiin ja sen omistajiksi tuli useita helluntaiseurakuntia.
Julkaisut
Lehtonen, Ensio: Kampen i andevärlden. Taborförlaget, 1937.
Seppo Launis: Kamraterna – Händelser ur Eriks, Evalds och Lisas liv. Taborförlaget, 1942.
Lindgren, Olga: Handledning för biblisk flanellograf. Taborförlaget, 1949.