Taloudellinen informaatiosodankäynti

Tässä artikkelissa käsittelemme Taloudellinen informaatiosodankäynti-aihetta eri näkökulmista, jotta voimme tarjota kattavan ja rikastuttavan näkemyksen tästä nykypäivän niin tärkeästä aiheesta. Tämän mukaisesti analysoimme sen vaikutuksia yhteiskuntaan, sen vaikutuksia eri alueilla ja mahdollisia ratkaisuja tai vaihtoehtoja, joita voidaan ehdottaa. Taloudellinen informaatiosodankäynti on aihe, joka on viime aikoina herättänyt suurta kiinnostusta ja keskustelua, joten on tärkeää tutkia sen eri puolia sen ymmärtämiseksi täysin. Toivomme, että tämä artikkeli toimii arvokkaan tiedon lähteenä ja tilana pohdiskelulle ja kriittiselle analyysille Taloudellinen informaatiosodankäynti:stä.

Informaatiosodankäynti
Noopolitikt

Taloudellinen informaatiosodankäynti (engl. Economic Information Warfare, EIW) on informaatiosodankäynnin yksi seitsemästä osa-alueesta tutkija Martin Libickin käyttämässä ryhmittelyssä.[1] Se on tietojen käyttöä vihamieliseen taloudelliseen vaikuttamiseen esimerkiksi informaatiosaarron[1] (muun muassa kaupankäynnissä keskeisen ajantasaisen tiedon saannin ja tärkeiden yhteyksien rajoittaminen tai katkaisu), informaatioimperialismin (valta-aseman hallussapito keskeisillä tietointensiivisillä osaamis- ja teollisuusalueilla),[1] teollisuusvakoilun tai vientirajoituksen muodossa.

Katso myös

Lähteet

  1. a b c Martin C. Libicki: What Is Information Warfare? (pdf) (Erityisesti sivut 67-74: Economic Information warfare) 1996 (3rd Edition). National Defence University, USA. Arkistoitu 30.12.2014. Viitattu 30.12.2014. (englanniksi)

Aiheesta muualla