Tantō

Tänään haluamme puhua Tantō:stä, aiheesta, joka on viime aikoina saanut suurta merkitystä. Tantō on elämän osa, joka vaikuttaa jokaiseen tavalla tai toisella, ja siksi on niin mielenkiintoista ja tärkeää tutkia sitä syvällisesti. Tässä artikkelissa analysoimme Tantō:een liittyviä eri näkökohtia sen historiallisesta alkuperästä sen vaikutuksiin nykyiseen yhteiskuntaan. Pyrimme myös käsittelemään Tantō:n ympärillä olevia erilaisia ​​mielipiteitä ja näkökulmia tavoitteenaan tarjota täydellinen ja rikastuttava näkemys tästä mielenkiintoisesta aiheesta.

Koristeltu tantō.

Tantō on japanilainen tikari. Tantōa kantoi japanilaiseen samurailuokkaan kuuluva soturi yleensä katanan ja wakizashin (keskikokoisen miekan) lisäksi. Tantōt ovat pituudeltaan alle yhden shakun (30,303 cm).[1][2]

Kuten wakizashia, saivat tantōa kantaa myös naiset ja samurailuokan alapuolella olevat miehet. Tantōon turvauduttiin usein vasta, kun kummatkin pidemmät miekat (katana, wakizashi) oli menetetty. Joskus se myös saatettiin heittää kohti vastustajaa. Tantōa myös käytettiin pienen kokonsa vuoksi salamurhissa ja se oli shinobien (vakoojien) yleinen ase helpon piilotettavuutensa takia. Tantō on myös tärkeä rituaalinen ase ja usein seppuku (≈harakiri, rituaalinen itsemurha) tehtiin käyttäen tantōa tai kaiken-tikaria.

Katso myös

Lähteet

  1. John M. Yumoto: The Samurai Sword: A Handbook, s. 47. USA: Tuttle Publishing, 1958. ISBN 0-8048-0509-1 (englanniksi)
  2. Kanzan Sato: The Japanese Sword. Kodansha Europe Ltd, 1983. ISBN 0-87011-562-6 (englanniksi)