Théodore Dubois

Tässä artikkelissa käsittelemme Théodore Dubois:n aihetta eri näkökulmista, jotta voimme syventää sen merkitystä ja merkitystä nykyään. Théodore Dubois on aihe, joka on herättänyt suurta kiinnostusta eri alueilla, synnyttänyt keskustelua ja pohdintaa yhteiskunnassa. Näiden linjojen mukaisesti analysoimme Théodore Dubois:n eri ulottuvuuksia ja tarjoamme lukijalle laajan ja täydellisen näkemyksen tästä aiheesta. Tämä artikkeli pyrkii tarjoamaan kattavan katsauksen Théodore Dubois:stä ja sen vaikutuksesta nykymaailmaan sen historiallisesta alkuperästä sen vaikutuksiin nykyisyyteen ja sen seurauksiin sosiaalisilla, taloudellisilla ja kulttuurisilla aloilla.

Théodore Dubois

François Clément Théodore Dubois (24. elokuuta 1837 Rosnay11. kesäkuuta 1924 Pariisi) oli ranskalainen säveltäjä, urkuri ja opettaja.[1] Hän opiskeli Pariisin konservatoriossa Ambroise Thomas'n johdolla ja voitti vuonna 1861 Prix de Romen.

Dubois työskenteli urkurin ja kuoromestarin viroissa kirkoissa. Hän opetti vuodesta 1871 Pariisin konservatoriossa, jossa hänen maineikkaimpia opiskelijoitaan olivat Paul Dukas ja Florent Schmitt.

Dubois oli konservatorion johtaja vuosina 1896–1905.[1] Hän joutui eroamaan herätettyään kohun kieltäytymällä myöntämästä Prix de Romea Maurice Ravelille.[2] Duboisin seuraaja oli Gabriel Fauré.[2]

Dubois'n tuotantoon kuuluvat muiden muassa oratorio Les sept paroles du Christ (1867) ja Toccata uruille (1889). Hän sävelsi myös oopperoita.

Lähteet

  1. a b Théodore Dubois britannica.com. Viitattu 7.7.2022. (englanniksi)
  2. a b Rollo H. Myers: Maurice Ravel britannica.com. Viitattu 4.7.2022. (englanniksi)