Tässä artikkelissa perehdymme Theaitetos:n kiehtovaan maailmaan. Tutkimme niiden alkuperää, panosta yhteiskuntaan ja vaikutusta populaarikulttuuriin. Opimme yksityiskohtaisesti hänen saavutuksistaan ja haasteistaan sekä häntä ympäröivistä nykyisistä trendeistä. Theaitetos on ollut kiinnostuksen ja keskustelun aiheena jo pitkään, ja näillä sivuilla pyrimme valaisemaan sen merkitystä ja merkitystä eri alueilla. Syntymisestään evoluutioonsa Theaitetos on jättänyt lähtemättömän jäljen moderniin maailmaan, ja sen vaikutus on edelleen pohdinnan ja analyysin aihe.
Theaitetos (m.kreik. Θεαίτητος, n. 417–369 eaa.) oli antiikin kreikkalainen geometriaan erikoistunut matemaatikko. Hän oli Eufronioksen poika ja kotoisin Ateenasta Sunionin demoksesta. Hänet tunnetaan erityisesti Platonin hänelle omistetusta dialogista Theaitetos.
Theaitetoksen suurin panos matematiikkaan koski irrationaalisia pituuksia, jota koskevat teoriat liitettiin osaksi Eukleideen Alkeiden kymmenettä kirjaa. Hän myös todisti, että Platonin kappaleita oli tasan viisi.
Theaitetos-dialogin mukaan Theaitetos muistutti Sokratesta ulkonäöltään tylpän nenänsä ja ulkonevien silmiensä ansiosta. Dialogin mukaan hän haavoittui pahasti taistelussa Korintissa, ja kuoli todennäköisesti saamiinsa vammoihin ja punatautiin palattuaan taistelusta. Tämän uskotaan tapahtuneen vuonna 369 eaa.
Theaitetoksen mukaan on nimetty kraatteri Kuussa.