Trojan

Nykymaailmassa Trojan on saavuttanut ennennäkemättömän merkityksen. Olipa kyseessä työpaikalla, akateeminen, kulttuurinen tai sosiaalinen, Trojan:stä on tullut yleinen kiinnostava aihe, joka herättää uteliaisuutta ja ymmärryksen tarvetta. Tämä ilmiö on synnyttänyt loputtomia keskusteluja, tutkimusta ja pohdiskelua sen vaikutuksista ja merkityksestä nyky-yhteiskunnassa. Tässä artikkelissa tutkimme perusteellisesti Trojan:een liittyviä eri näkökohtia sen historiallisesta alkuperästä sen vaikutuksiin ihmisten jokapäiväisessä elämässä. Yksityiskohtaisen analyysin avulla pyrimme valaisemaan tätä aihetta ja tarjoamaan uusia näkökulmia, joiden avulla voimme ymmärtää sen merkityksen nykymaailmassa.

Tämä artikkeli käsittelee Bulgarian kaupunkia. Sivu Trojan (autonvalmistaja) käsittelee automerkkiä ja Trojan (F1-talli) käsittelee entistä formulatallia.
Trojan
Троян
vaakuna
vaakuna

Trojan

Koordinaatit: 42°52′58.8″N, 24°43′1.2″E

Valtio Bulgaria
Alue Lovetš
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 60,2[1] km²
Korkeus 380 m
Väkiluku (2018)  (arvio) 19 352[1]
 – Väestötiheys 321,5 as./km²
Aikavyöhyke UTC+2
 – Kesäaika UTC+3









Trojan (bulg. Троян) on kaupunki Keski-Bulgariassa. Sen asukasluku oli vuoden 2018 arvion mukaan 19 352 ja pinta-ala 60,2 neliökilometriä.[1] Trojan sijaitsee 160 kilometriä Sofiasta. Lähin lentoasema Trojanista on Gorna Orjahovitsa 105 kilometrin päässä. Beli Osam -niminen joki virtaa kaupungin halki.

Trojanista tuli kaupunki 1868, kun se kehittyi alueen teollisuuden keskukseksi. Vuonna 1948 kaupungin liikenneyhteydet paranivat LovetšLevskiSvištov-rautatien myötä.

Trojanin alueella sijaitsee historiallinen Trojanin luostari. Se on myös kuuluisa saviesineistään ja paikallisesta Vinprom-Trojain luumu-rakian tuotannosta.lähde? Trojanissa on suuri Allerganin lääketehdas sekä Elman ja Mashstroin koneteollisuutta.lähde?

Lähteet

  1. a b c Trojan citypopulation.de. Viitattu 20.8.2019. (englanniksi)