Nykyään Tunnustuskunta on aihe, joka herättää suurta kiinnostusta yhteiskunnassa. Tekniikan ja globalisaation myötä Tunnustuskunta:stä on tullut keskeinen elementti ihmisten elämässä. Sen vaikutukset ulottuvat taloudesta, politiikasta, kulttuurista jokaisen yksilön jokapäiväiseen elämään. Tässä artikkelissa tutkimme Tunnustuskunta:n eri puolia ja sitä, miten se on muuttunut ajan myötä. Alkuperäistään sen merkitykseen nykymaailmassa Tunnustuskunta on aihe, joka herättää edelleen keskustelua ja kiistoja lähitulevaisuudessa.
Tähän artikkeliin tai osioon ei ole merkitty lähteitä, joten tiedot kannattaa tarkistaa muista tietolähteistä. Voit auttaa Wikipediaa lisäämällä artikkeliin tarkistettavissa olevia lähteitä ja merkitsemällä ne ohjeen mukaan. |
Tunnustuskunta on useiden kristillisten seurakuntien tai kirkkojen muodostama yhteisö, jolla on yhteinen oppi. Jotkut tunnustuskunnat muodostavat keskusjohtoisen organisaation, kirkkokunnan, esimerkiksi roomalaiskatolinen kirkko. Toiset muodostuvat itsenäisistä kansallisista kirkoista (esimerkiksi luterilaisuus) tai paikallisseurakunnista (esimerkiksi helluntailaisuus). Tällaisia tunnustuskuntia yhdistää yhteinen oppi ja yhteinen perinne ja niillä on enemmän tai vähemmän löyhiä yhteistyöorganisaatioita vaalimassa globaalia yhteyttä samanuskoisten kesken.
Tunnustuskunta-sanaa käytetään vain kristillisistä yhteisöistä, toisin kuin sanaa uskontokunta, joka voi viitata mihin tahansa uskontoon. Sana sisältää näin ollen ajatuksen jonkinasteisesta samanhenkisyydestä, mutta samalla siitä, että opilliset erot ovat huomattavia.