UTC+1

Tässä artikkelissa käsitellään UTC+1:n merkitystä jokapäiväisen elämän eri osa-alueilla, niin työssä, henkilökohtaisella kuin sosiaalisella alalla. UTC+1:llä on perustavanlaatuinen rooli päätöksissämme, asenteissamme ja käyttäytymisessämme, ja se vaikuttaa suoraan tai epäsuorasti käsitykseemme ympäröivästä maailmasta. Kautta historian UTC+1 on ollut tutkimuksen, keskustelun ja pohdinnan kohteena, mikä on herättänyt eri tieteenalojen filosofien, tiedemiesten, sosiologien ja akateemikkojen kiinnostuksen. Tässä mielessä on tärkeää tutkia UTC+1:n monia puolia ja sen vaikutusta nyky-yhteiskuntaan sekä mahdollisia tulevaisuuden seurauksia, joita sen jatkuvasta kehityksestä voi aiheutua.

Koko vuoden ajan UTC+1:a käyttävät maat kirkkaankeltaisella, kesällä käyttävät maat oranssilla, normaaliaikana käyttävät maat tummansinisellä, merialueet sinisellä.

UTC+1 on aikavyöhyke, joka on yhden tunnin UTC±0-aikavyöhykettä edellä. Sitä käytetään noin 15 läntistä pituutta ja 25 itäistä pituutta välillä. UTC+1 on käytössä Länsi-Euroopassa normaaliaikana, osassa Länsi-Eurooppaa kesäaikana ja useissa Afrikan valtiossa ainoana aikavyöhykkeenä.

Aikavyöhykettä käyttävät valtiot ja alueet

[1][2]

Ympäri vuoden

Normaaliaika

Kesäaika

Katso myös

Lähteet

  1. GMT+1 Offset: Countries and Regions Greenwich Mean Time. Viitattu 18.5.2021. (englanniksi)
  2. World time zones by country countries-ofthe-world.com. Viitattu 18.5.2021. (englanniksi)