Tässä artikkelissa perehdymme Unioni kansakuntien Euroopan puolesta -ryhmä:n kiehtovaan maailmaan tutkimalla sen monia puolia ja sen vaikutuksia elämän eri osa-alueisiin. Unioni kansakuntien Euroopan puolesta -ryhmä on jättänyt yhteiskuntaan lähtemättömän jäljen historiallisesta vaikutuksestaan nykypäivän merkitykseen ja synnyttää edelleen keskustelua ja pohdintaa. Näillä linjoilla analysoimme sen kehitystä ajan myötä, sen yhteyttä muihin relevantteihin elementteihin ja niiden kokemuksia, joita sen läsnäolo on koskettanut. Valmistaudu lähtemään löytö- ja oppimismatkalle Unioni kansakuntien Euroopan puolesta -ryhmä:stä, kokonaisuudesta, joka on kiinnittänyt kaiken ikäisten ja -taustaisten ihmisten huomion.
Unioni kansakuntien Euroopan puolesta -ryhmä (UEN, engl. Union for Europe of the Nations Group) oli vuosina 1999–2009 toiminut Euroopan parlamentin oikeistolainen ja euroskeptinen ryhmä. Ryhmä liittyy eurooppalaiseen kansalliskonservatiivien Allianssi kansakuntien Euroopan puolesta (AEN) -yhteistyöelimeen. Ryhmän seuraajaksi tuli vuonna 2009 Vapaa ja demokraattinen Eurooppa -ryhmä, johon liittyivät myös entisen Itsenäisyys/demokratia-ryhmän jäsenet.
Vuonna 1999 perustetun ryhmän ajavina voimina on pidettiin Irlannin Fianna Fáilia ja Italian Alleanza Nazionalea. Puolan liityttyä Euroopan unioniin puolalaiset nousivat ryhmän suurimmaksi kansallisuudeksi. Ryhmässä oli kuitenkin merkittäviä poliittisia erovaisuuksia. Laajasti ottaen se oli kansalliskonservatiivinen, ja joidenkin jäsenten lausunnot aiheuttivat kotimaassa kritiikkiä Fianna Fáilia kohtaan.