Nykymaailmassa Väinö Puhakka on aihe, joka on saavuttanut suurta merkitystä ja joka on kiinnittänyt laajan yleisön huomion. Väinö Puhakka:n merkityksen kasvaessa yhteiskunnassamme on tullut välttämättömäksi ymmärtää sen vaikutukset ja vaikutukset eri alueilla. Henkilökohtaiselta poliittiselle tasolle Väinö Puhakka on synnyttänyt intensiivistä keskustelua ja ajanut tärkeitä muutoksia. Tässä artikkelissa tutkimme perusteellisesti Väinö Puhakka:n merkitystä ja seurauksia analysoimalla sen kehitystä ajan myötä ja sen vaikutusta modernin elämän eri osa-alueisiin.
Väinö Puhakka (29. syyskuuta 1887 Jääski – 27. huhtikuuta 1918 Viipuri) oli suomalainen filosofian maisteri ja itsenäisyysaktivisti.
Puhakka oli mukana jääkäriliikkeessä ja hän kuului jääkäriliikkeen keskuskomiteaan ollessaan Viipurilaisen osakunnan kuraattorina.
Puhakka toimi vuonna 1917 perustetun Karjalan Kansalaisliiton sihteerinä ja Suomen sisällissodan alkuvaiheissa hänet vangittiin Viipurissa 31. tammikuuta 1918 yhdessä liiton kanslian henkilökunnan kanssa. Hänet surmattiin huhtikuun lopulla 1918 Viipurin lääninvankilan joukkomurhan yhteydessä. Puhakka haudattiin Jääsken hautausmaalle. [1][2]