Nykymaailmassa Van der Graaf Generator on aihe, joka on herättänyt monien ihmisten huomion ja kiinnostuksen. Ajan myötä tämä aihe on saavuttanut merkittävän merkityksen eri aloilla politiikasta populaarikulttuuriin. Van der Graaf Generator:n merkitys on tullut yhä selvemmäksi, kun sen merkitystä ja laajuutta on tutkittu. Tässä artikkelissa tutkimme Van der Graaf Generator:een liittyviä eri näkökohtia ja analysoimme sen vaikutusta, seurauksia ja sen kehitystä ajan myötä. Lisäksi tarkastelemme Van der Graaf Generator:n ympärillä olevia erilaisia näkökulmia ja mielipiteitä tavoitteenaan tarjota globaali ja yksityiskohtainen näkemys tästä nykyään niin tärkeästä aiheesta.
Van der Graaf Generator on englantilainen vuonna 1967 perustettu progressiivisen rockin yhtye, joka tuli tunnetuksi 1970-luvun alussa. Se oli levy-yhtiö Charisma Recordsin ensimmäinen kiinnitys. Yhtye saavutti 1970-luvulla huomattavaa menestystä Italiassa. Yhtyeen arvostetuimpia levyjä ovat muun muassa Pawn Hearts (1971), Godbluff (1975) ja Still Life (1976).lähde?
Van der Graaf Generatorin tunnusmerkkinä olivat Peter Hammillin omaperäinen ja energinen ääni sekä David Jacksonin sähköisesti käsitellyt saksofonit, joiden mukana soivat yleensä Hugh Bantonin nopeasointuiset kosketinosuudet (kuten Hammond-urut ja/tai klavinetti). Van der Graaf Generatorin albumit olivat tunnelmaltaan tummempia kuin muiden samanaikaisten proge-pioneerien tuotokset ja kitarasoolotkin olivat enemmänkin poikkeus kuin sääntö. Musiikissa on paljon yhteisiä piirteitä King Crimsonin kanssa, jonka kitaristi Robert Fripp vieraili kahdella Van der Graaf Generatorin albumilla.lähde?
Hammill oli yhtyeen pääasiallinen kappaleiden säveltäjä ja sanoittaja, joten raja hänen soolouransa ja yhtyeen välillä olikin usein häilyvälähde?.
Yhtye nimettiin kuuluisan hankaussähköä tuottavan Van de Graaffin generaattorin mukaan. Nimeä ehdotti alkuaikojen jäsen Chris Judge Smith, ja nimien pieni eroavuus oli vahinko.lähde?
Van der Graaf Generator -yhtyeen laajempi diskografia löytyy englanninkielisestä Wikipediasta