Nykyään Vanhustyön keskusliitto:stä on tullut erittäin tärkeä aihe nyky-yhteiskunnassa. Sen vaikutus kattaa useita alueita ja on herättänyt suurta kiinnostusta yleisessä mielipiteessä sekä akateemisessa ja ammatillisessa ympäristössä. Tässä artikkelissa tutkimme perusteellisesti Vanhustyön keskusliitto:tä ja sen vaikutusta jokapäiväisen elämämme eri puoliin. Analysoimme, miten Vanhustyön keskusliitto on ollut ennen ja jälkeen yhteiskunnassamme sen alkuperästä sen ajan kehitykseen, mukaan lukien sen vaikutus kulttuuriin, talouteen ja politiikkaan. Lisäksi tutkimme erilaisia näkökulmia ja mielipiteitä, jotka ovat olemassa Vanhustyön keskusliitto:n ympärillä, ja kuinka ne ovat muokanneet ymmärrystämme ja käsitystämme tästä aiheesta. Valmistaudu lähtemään löytö- ja itsetutkiskelumatkalle Vanhustyön keskusliitto:n ympärillä!
Vanhustyön keskusliitto – Centralförbundet för de gamlas väl ry on maan laajin valtakunnallinen vanhustyön järjestö. Liitto on asiantuntijaorganisaationa mukana vanhustenhuoltoon liittyvässä lainsäädäntö- ja muussa valmistelutyössä. Liitto tekee aktiivisesti yhteistyötä monien sosiaali- ja terveysalan järjestöjen sekä viranomaisten kanssa. Vanhustyön keskusliitto on SOSTEn jäsenjärjestö.
Keskusliitto toimii kiinteässä yhteistyössä jäsenyhteisöjensä [1] kanssa mm. järjestämällä alueellisia koulutus- ja neuvottelupäiviä. Liiton hallintoon osallistuu hallitus- ja valtuustotyöskentelyn kautta laaja valtakunnallisten ja paikallisten asiantuntijoiden joukko.
Vanhustyön keskusliitto julkaisee viisi kertaa vuodessa ilmestyvää Vanhustyö-lehteä.
Visionsa mukaan Vanhustyön keskusliitto VTKL on maan laajin vanhustyön ja ikääntymisen asiantuntijajärjestö. Liiton tarkoituksena on toteuttaa vanhuuspoliittista vaikuttamista ja jäsenistön edunvalvontaa ikääntyneiden ihmisten ja vanhusten hyvinvoinnin, toimintakykyisyyden ja sosiaalisen turvallisuuden edistämiseksi.
Toimintamuotoja:
Keskusliiton päätapahtuma on vuosittainen Vanhustenpäivä lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina. Sitä seuraava viikko on nimetty Vanhustenviikoksi.
Vanhustyön järjestötoiminta alkoi 1949, kun perustettiin Vanhainsuojelun keskusliitto – Centralförbundet för de åldrigas väl. Järjestön nimi muutettiin vuonna 1974 nykyiseen muotoonsa Vanhustyön keskusliitto.[2]
Vuodesta 1991 keskusliiton toimisto on sijainnut Helsingin Malmilla.[2]