Vienan Karjala (lehti)

Nykymaailmassa Vienan Karjala (lehti):stä on tullut erittäin tärkeä ja kiinnostava aihe laajalle ihmisjoukolle. Vienan Karjala (lehti):n merkitys on sen suorassa vaikutuksessa ihmisten jokapäiväiseen elämään sekä sen vaikutukseen yhteiskunnan eri osa-alueisiin. Ilmestymisestään lähtien Vienan Karjala (lehti) on herättänyt suurta keskustelua, ja se on ollut lukuisten tutkimusten ja tutkimusten kohteena, jotka pyrkivät ymmärtämään sen olemusta ja sen vaikutuksia eri yhteyksissä. Tässä artikkelissa tutkimme yksityiskohtaisesti Vienan Karjala (lehti):n merkitystä ja tärkeyttä sekä sen vaikutuksia nykyään.

Vienan Karjalan etusivu heinäkuussa 2008.

Vienan Karjala on Petroskoissa vienankarjalan murteella ilmestynyt sanomalehti. Lehti määritteli itsensä "Karjalan rahvahan lehdeksi", Karjalan kansan lehdeksi. Vuoden 2014 alussa Vienan Karjala ja livvinkielinen Oma Mua yhdistyivät.[1] Oma Mua -nimellä jatkava lehti ilmestyy kerran viikossa vienankarjalaksi ja livvinkarjalaksi.

Ennen yhdistymistä Vienan Karjala ilmestyi kaksi kertaa kuussa. Perustamisvuosi on 1999, jolloin karjalankielinen lehdistö jaettiin kahdeksi. Vuosina 2011–2013 Vienan Karjala ilmestyi neljä kertaa kuussa.

Viimeinen päätoimittaja oli Olga Melentjeva [2]. Lehteä julkaisi Karjalan tasavallan hallitus ja Karjalan rahvahan liitto. Kustantaja oli Periodika, joka kustantaa myös Karjalan Sanomia, Oma Mua -lehteä ja Kodima-lehteä.

Lähteet

  1. Karjalankieliset lehdet yhteen. Karjalainen 2.2.2014, s 6.
  2. Vienan Karjalan toimitus 2011

Aiheesta muualla

Vienan Karjala -lehti (Arkistoitu – Internet Archive)