Nykymaailmassa Wikipedia:Botit/pyynnöt/Luokittelevat tietomallineet:stä on tullut erittäin tärkeä ja keskustelunaihe. Tekniikan ja tiedonsaannin kehittyessä Wikipedia:Botit/pyynnöt/Luokittelevat tietomallineet:stä on tullut yhä enemmän läsnä oleva aihe elämässämme. Wikipedia:Botit/pyynnöt/Luokittelevat tietomallineet:n ymmärtämisen ja analysoinnin merkitys piilee sen vaikutuksissa yhteiskunnan eri osa-alueisiin politiikasta ja taloudesta kulttuuriin ja terveyteen. Tässä artikkelissa tutkimme erilaisia näkökulmia ja lähestymistapoja Wikipedia:Botit/pyynnöt/Luokittelevat tietomallineet:een, jotta voimme ymmärtää täysin sen vaikutusta jokapäiväiseen elämäämme.
Tämä luettelo luokittelevista tietomallineista sisältää artikkeliavaruudessa käytettäviä mallineita, joiden ensisijainen tarkoitus on tiedon esittäminen mutta jotka samalla luokittelevat artikkelin automaattisesti johonkin luokkaan, jolloin luokkalinkkiä ei näy muokkausnäkymässä. Luettelo voi olla puutteellinen. Esimerkiksi puhtaasti ylläpidolliset mallineet eivät kuulu tähän luetteloon mutta niitä on silti saattanut jäädä listalle. Joskus artikkelit on jo luokiteltu normaalilla tavalla, jolloin mallineen luokittelevuus on turha ominaisuus ja voi aiheuttaa luokittelun muutosten yhteydessä artikkelin luokittelun sekä ylä- että alaluokkaan.
Vuonna 2012 saavutettiin melkoisen selvä konsensus Kahvihuoneessa, että automaattisesti luokittelevien navigaatio- ym. tietomallineiden luokittelevuus poistetaan. Pienempiä luokkia (alle 20 artikkelia) voi korjata HotCatilla, isompia boteilla. Kun mallinetta käyttävät artikkelit on luokiteltu, poista mallineen luokittelevuusominaisuus ja poista allaolevasta luettelosta käsitellyt tapaukset.
Voit poistaa luettelosta virheellisin perustein mukana olevat mallineet ja kaikki "valmiiksi tehdyt" luokitukset sen jälkeen, kun luokittelevuus on poistettu mallineesta. Tarkista kuitenkin, että yksikään artikkeli ei jää vahingossa luokittelun ulkopuolelle.
Luettelon rivillä on ensimmäisenä linkki mallineeseen, sitten luokkaan. Kolmas linkki eli "haku"-linkki hakee korjattavat sivut, jotka on luokiteltu luokkaan vain mallineen kautta.