Wikipedia:Hakukone

Tässä artikkelissa tutkimme Wikipedia:Hakukone:n kiehtovaa maailmaa. Sen alkuperästä sen vaikutukseen nyky-yhteiskuntaan, tarkastelemme perusteellisesti kaikkia Wikipedia:Hakukone:een liittyviä puolia. Tämä aihe on herättänyt asiantuntijoiden ja fanien huomion, ja näillä sivuilla analysoimme Wikipedia:Hakukone:n tärkeimpiä näkökohtia. Olipa kyseessä historiallinen, tieteellinen, kulttuurinen tai sosiaalinen näkökulma, tämä artikkeli tarjoaa kattavan näkemyksen, jonka avulla lukija ymmärtää Wikipedia:Hakukone:n tärkeyden ja laajuuden nykymaailmassa. Olemme varmoja, että täällä esitetyt tiedot herättävät kiinnostusta ja uteliaisuutta niissä, jotka haluavat syventää tietojaan Wikipedia:Hakukone:stä.

Tämä sivu käsittelee erilaisten internetissä saatavilla olevien hakukoneiden käyttöä.

Hakukoneita

Yleisiä hakukoneita

Tietyn aihealueen hakukoneita

Hakukonetesti

Hakukonetesti eli artikkelin aiheen hakeminen nettihakukoneella on kätevä mutta vain ohjeellinen tapa aiheen tunnettavuuden, olemassaolon ja tekijänoikeusloukkauksien tarkistamiseen. Menetelmä toimii vain positiivisena todisteena eli netistä asiallisesta lähteestä löytymisellä voidaan osoittaa jonkin olevan olemassa mutta ei että ei olisi. Hakukoneet eivät tavoita kaikkea netin sisältöä ja esimerkiksi kirjoista vain harvat on digitalisoitu ja laitettu verkkoon hakukoneiden löydettäviksi.

Tunnettavuuden tarkistaminen

Artikkeleissa mainitut käsitteet saavat yleensä useita asiallisia osumia suomen kielellä, ja vielä enemmän englannin kielellä. Tällä voidaan tarkistaa onko kyseessä mahdollisesti Wikipediassa kielletynlainen uusi tutkimus.

Olemassaolon tarkistaminen

Ajoittain Wikipediaan yritetään lisätä huijauksilta tai ihan keksityiltä vaikuttavia aiheita. WWW-haulla on joissain tapauksissa mahdollista paljastaa nopeasti, että aihe todella on olemassa.

Tekijänoikeusloukkauksien etsiminen

Jos epäilet uuden artikkelin tai lisäyksen olevan tekijänoikeusloukkaus, valitse epäilyttävästä kohdasta yksi lause, ja etsi sitä hakukoneella avulla laittamalla lause lainausmerkkeihin. Useimmiten näin paljastuu lähde, josta teksti on kopioitu. Luvaton kopio tulee poistaa.