Wikisanakirja

Nykymaailmassa Wikisanakirja on erittäin tärkeä ja kiinnostava aihe laajalle ihmisjoukolle. Sekä ammatillisella että henkilökohtaisella alueella Wikisanakirja on synnyttänyt keskustelua, keskustelua ja syvällisiä pohdiskeluja sen vaikutuksista yhteiskuntaan. Teknologian ja globalisaation edetessä Wikisanakirja:stä on tullut keskeinen keskustelunaihe eri aloilla taloudesta politiikkaan, kulttuuriin ja psykologiaan. Tässä artikkelissa tutkimme Wikisanakirja:n eri puolia ja sen vaikutusta elämäämme sekä sen mahdollisia tulevaisuuden vaikutuksia.

Suomenkielisen Wikisanakirjan logo.

Wikisanakirja (engl. Wiktionary) on Wikipedian sisarhanke, jonka tavoitteena on luoda wikipohjainen kaikkien kielten välinen vapaa sanakirja.

Wikisanakirjaa voi käyttää:

Wikisanakirjan artikkeleina on erikielisiä sanoja sisältäen tiedon sanan luokittelusta ja merkityksestä. Artikkelissa annetaan sanalle muiden muassa synonyymejä ja käännöksiä. Englanninkielinen Wikisanakirja aloitti 12. joulukuuta 2002, ja ensimmäiset muunkieliset Wikisanakirjat (ranska ja puola) 29. maaliskuuta 2004.

Suomenkielinen Wikisanakirja

Suomenkielisen Wikisanakirjan artikkeleissa kerrotaan vieras- ja suomenkielisistä sanoista suomeksi. Suomenkielinen versio aloitti 2. toukokuuta 2004 Wiktionaryna. Sen nimi suomennettiin Wikisanakirjaksi 9. syyskuuta 2004 suomenkielisessä Wikipediassa päättyneessä äänestyksessä. 19. maaliskuuta 2005 kirjoitettiin suomenkielisen Wikisanakirjan tuhannes artikkeli. 26. syyskuuta 2005 suomenkielinen Wikisanakirja alkoi eritellä suuria ja pieniä kirjaimia sanan ensimmäisen kirjaimen osalta. Tämä oli toteutettu joissakin muissa Wikisanakirjoissa, kuten englanninkielisessä, jo aiemmin. Suomenkielisessä Wikisanakirjassa on noin 591 000 artikkelia. Suomenkielinen Wikisanakirja on 18. suurin eri kielten Wikisanakirjojen joukossa artikkelimäärällä mitattuna.[1]

Lähteet

  1. List of Wiktionaries (englanniksi)

Aiheesta muualla