World Wide Web Consortium

Nykyään World Wide Web Consortium on aihe, joka on kiinnittänyt monien ihmisten huomion ympäri maailmaa. Koska World Wide Web Consortium:n merkitys nyky-yhteiskunnassamme kasvaa, on ratkaisevan tärkeää ymmärtää sen vaikutus jokapäiväisen elämän eri osa-alueisiin. Tässä artikkelissa tarkastellaan World Wide Web Consortium:n eri puolia ja sen merkitystä nykymaailmassa World Wide Web Consortium:stä henkilökohtaisella tasolla sen vaikutukseen globaaliin talouteen. World Wide Web Consortium:n yksityiskohtaisen analyysin avulla toivomme voivamme tarjota laajemman kuvan tästä aiheesta ja sen merkityksestä tänään. Lue lisää saadaksesi lisätietoja World Wide Web Consortium:stä ja siitä, miten se on muokannut nykyistä elämäämme!

World Wide Web Consortium
Perustettu 1994
Toimiala standardisointi
Kotipaikka Cambridge, Yhdysvallat
Puheenjohtaja Tim Berners-Lee
Aiheesta muualla
Sivusto

World Wide Web Consortium, lyhyesti W3C on kansainvälinen yritysten ja yhteisöjen yhteenliittymä (konsortio), joka ylläpitää ja kehittää World Wide Webin standardeja tai suosituksia kuten W3C niitä kutsuu. Sen perusti vuonna 1994 WWW:n kehittäjä Tim Berners-Lee, joka toimii nykyisinkin W3C:n johtajana. Konsortiolla on yli 400 jäsentä.

Konsortion päämaja on Massachusetts Institute of Technologyn tiloissa Yhdysvalloissa. Muut instituutit, joissa W3C:llä on tutkimusta, ovat ERCIM Ranskassa ja Keio University Japanissa. Lisäksi W3C:llä on useita aluetoimistoja eri maissa.

Versiot

Ennen suositusta julkaistaan standardeista useita esiversioita, joita ovat

  1. Working Draft (WD) – työstettävä luonnos
  2. Last Call Working Draft – loppuluonnos
  3. Candidate Recommendation (CR) – suositusehdokas
  4. Proposed Recommendation (PR) – suositusehdotus
  5. W3C Recommendation (REC) – suositus[1]

Suosituksia

W3C:n suosituksia ovat mm.

Suomen toimisto

Suomen toimisto perustettiin vuonna 2002 ja se sijaitsee Tampereen teknillisen yliopiston Hypermedialaboratorion tiloissa Tampereella. Toimiston johtaja on Ossi Nykänen.

Katso myös

Lähteet

Aiheesta muualla