Australian erikoiset eläimet

tietotekniikka

Australian erikoiset eläimet

Australia, tunnetaan parhaiten valtavasta koostaan, hengenvaarallisista eläimistä ja henkeäsalpaavasta luonnostaan. On uskomatonta, kuinka monia erilaisia eläimiä tällä mantereella on, joita ei löydy muualta maailmasta. Tässä artikkelissa tarkastelemme joitakin Australiassa esiintyviä erikoisia eläimiä.

Kengurut

Ei ole yllättävää, että aloitamme tämän luettelon yhdellä Australian tunnetuimmista eläimistä: kenguruilla. Kengurut ovat kaikkien tuntemia, ja niitä on yli 50 lajia. Ne ovat erittäin joustavia, nopeita ja erittäin hyppykykyisiä. Kenguruilla on myös valtavat takajalat, joiden avulla ne voivat hypätä jopa kahdeksan metrin päähän yhdellä loikalla.

Kengurut löytyvät kaikkialta Australiasta ja niitä on helppo nähdä, varsinkin maaseutualueilla. Kuitenkin, vaikka kengurut ovatkin yleisiä, niiden läheisyydessä täytyy olla varovainen, sillä ne voivat olla aggressiivisia.

Villasika

Toinen erikoinen eläin Australiassa on villasika. Villisiat ovat laajalle levinneitä ja niitä löytyy monista erilaisista ympäristöistä, aina metsistä ja vuoristoalueista aina kaupunkeihin asti. Villisiat ovat yksi maailman yleisimmistä suurista nisäkkäistä ja niillä on suuria hampaita, joilla ne pystyvät helposti puolustautumaan.

Näitä eläimiä nähdään usein ryhmissä, ja ne voivat olla erittäin aggressiivisia ja vaarallisia. Villisiat ovat myös erittäin lihaksikkaita, virtaviivaisia ja nopeita juoksijoita.

Kookaburra

Kookaburra on myös tunnettu Australian eläin, jolla on ainutlaatuinen naurava ääni. Kookaburrat ovat sukulaisia kuningaskalastajille ja heitä löytyy eri puolilta Australiaa. Nämä linnut ovat erittäin taitavia saalistajia ja he käyttävät ainutlaatuista huutonsa houkutellakseen muita eläimiä ansaan.

Kookaburrat ovat erittäin kauniita lintuja, joilla on erittäin upeat höyhenet. Niiden höyhenet ovat pääosin ruskean ja valkoisen sävyjä.

Vombatit

Vombatit ovat erittäin erikoisia eläimiä, joita on löydetty vain Australiasta. Niitä kutsutaan myös nimellä koala-karhut, vaikka ne eivät ole sukua koalalle eikä karhulle. Vombatit ovat hitaita, löysästi rakennettuja eläimiä, jotka suosivat lauhkeita kosteita metsiä, ruohoa ja pensaita.

Nämä eläimet ovat erittäin uteliaita ja ne voivat tulla varsin lähelle ihmisiä. Vombatit ovat suosittuja turisteille, jotka haluavat nähdä näitä merkittäviä eläimiä luonnossa.

Tasmanianpahkasika

Tasmanianpahkasika, tai lyhyesti "tassie devil", on yksi Australia ainutlaatuisimmista eläimistä. Sen ulkonäkö on puolestaan oikeastaan melko uhkaava – ja kyse onkin erittäin aggressiivisesta eläimestä. "Tassie devil" asuttaa vain Tasmanian saarta ja on ainoa laji sen sukuun kuuluva eläin.

"Tassie devilin" ruokavalio koostuu lihasta ja luonnossa kuolleista eläimistä. Ne ovat erittäin aggressiivisia, ja ne voivat käyttää hampaansa ja kynsiään puolustautuakseen aggressoreilta. Nykyään "tassie devilit" ovat vakavasti uhanalaisia, ja niitä suojellaan innokkaasti.

Lyhytkorvaiset kenguruharakanpojat

Lyhytkorvaiset kenguruharakanpojat ovat erittäin pieniä, tummia, yönaktiivisia eläimiä, jotka asuvat Kaakkois-Australiassa. Ne ovat sopeutuneet elämään metsissä, vuoristoissa ja pensaikoissa. Ne ovat erittäin liikkuva ja nopea, ja niillä on erittäin terävä näkö ja kuulo.

Kengeistä poiketen nämä eläimet eivät hyppää pitkiä matkoja, vaan ne liikkuvat hysteerisesti paikoillaan. Ne ovat erittäin ketteriä ja ne hallitsevat kaikki neljä raajaansa erittäin hyvin. Ne ovat erittäin suosittuja lemmikkeinä Australiassa ja niitä pidetään erittäin helposti kesyttävinä.

Vesinokkaeläin

Vesinokkaeläin on erittäin erikoinen eläin, sillä se on ainoa nisäkäs, jolla on nokka. Nämä eläimet ovat saaneet nimensä siitä, että niillä on sorsanomainen nokka, joka on erittäin hyödyllinen niiden ruuanetsinnässä. Vesinokkaeläimiä löytyy Australiasta ja ne ovat melko yleisiä erilaisilla vesistöalueilla. Vesinokka on erittäin hyvä uimari ja sen voimakkaat takajalat auttavat suunnistamaan veden alla.

Nämä eläimet ovat uhanalaisia, ja niiden suojelu on tärkeää. Vesinokkaeläimet ovat tärkeitä symbolisia eläimiä Australiassa, ja ne ovat tunnettuja kaikkialla maailmassa erityisesti nokkansa ansiosta.

Lopuksi

Tässä oli vain muutamia esimerkkejä Australian erikoisista eläimistä. Australiassa on kuitenkin erittäin laaja kirjo erilaisia nisäkäslajeja, lintuja, matelijoita ja erilaisia hyönteisiä, joita ei löydy muualta maailmasta. Näiden eläinten ymmärtäminen on avain niiden suojeluun ja erityisyyden kunnioittamiseen.