Tärkeimmät verkkotyökalut opiskelijoille

Tärkeimmät verkkotyökalut opiskelijoille

Verkko on nykypäivänä valtavan tärkeä osa arkipäiväämme. Se tarjoaa meille yhteyden ympäri maailman sekä mahdollisuuden oppia uusia asioita. Verkossa onkin lukuisia erilaisia työkaluja, jotka ovat erityisen hyödyllisiä opiskelijoille. Tässä artikkelissa käymme läpi näitä tärkeimpiä verkkotyökaluja ja kerromme, miten niitä voi hyödyntää opiskelussa.

Sähköposti

Sähköposti on yksi tärkeimmistä verkkotyökaluista, sillä se mahdollistaa nopean ja kätevän viestinnän opettajien, muiden opiskelijoiden ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Opiskelijan kannattaa luoda oma sähköpostiosoite, joka on helppo muistaa ja jakaa sen tarpeen tullen silloin tällöin. Opettajat käyttävät usein sähköpostia opiskelijoiden kanssa kommunikointiin ja esimerkiksi materiaalien jakamiseen.

Google Drive

Google Drive on loistava työkalu dokumenttien jakamiseen ja yhteistyöhön. Sen avulla dokumentit ovat käytettävissä missä vain internet-yhteyden päässä. Opiskelijat voivat tehdä yhteistyötä esimerkiksi ryhmätehtävien kanssa, muokata asiakirjoja yhdessä ja jakaa lopputuloksen opettajan kanssa. Google Drivellä voi myös tallentaa omia dokumentteja, joita voi käyttää myöhemmin.

OneDrive

OneDrive on Microsoftin vastaus Google Drivelle. Se tarjoaa samankaltaisia toimintoja kuin Google Drive, mutta on yhteensopiva Microsoftin ohjelmistojen kuten Wordin, Excelin ja PowerPointin kanssa. Opiskelijat voivat tallentaa tärkeitä dokumenttejaan OneDriveen ja käyttää niitä missä ja milloin tahansa. OneDrive on kätevä valinta, jos käyttää paljon Microsoftin ohjelmistoja.

Evernote

Evernote on erittäin kätevä muistiinpanotyökalu. Se sopii erityisesti opiskelijoille, jotka haluavat pitää kaikki muistiinpanonsa yhdessä paikassa ja järjestyksessä. Evernoten avulla voi helposti luoda uusia muistiinpanoja, liittää niihin kuvia ja tallentaa äänimuistiinpanoja. Lisäksi Evernotea voi käyttää yhdessä muiden kanssa, jolloin eri henkilöt voivat esimerkiksi muokata ja täydentää yhteisiä muistiinpanoja.

Trello

Trello on kätevä työkalu projektien hallintaan. Sen avulla voi seurata erilaisia töitä ja siirtää niitä eteenpäin eri vaiheissa. Opiskelijat voivat käyttää Trelloa esimerkiksi opinnäytetyön hallintaan, jossa voi merkitä tehtäviä ja tavoitteita eri vaiheissa ja seurata niiden etenemistä.

Prezi

Prezi on loistava vaihtoehto perinteiselle PowerPointille. Sen avulla voi luoda visuaalisesti kauniita ja näyttäviä esityksiä, jotka ovat myös helppoja järjestellä ja muokata. Prezi sopii erinomaisesti esimerkiksi seminaariesitysten tekemiseen.

Quizlet

Quizlet on oppimistyökalu, joka sisältää valtavan määrän erilaisia oppimispeliä ja kysymyksiä. Sen avulla voi harjoitella esimerkiksi erilaisia sanoja tai matemaattisia kaavoja. Opiskelijat voivat tehdä Quizletin avulla myös omia kysymys- ja vastauskortteja, jotka auttavat muistamaan tärkeitä asioita.

Canva

Canva on loistava työkalu graafisen suunnittelun ja visuaalisten esityksien tekemiseen. Sen avulla voi helposti luoda esimerkiksi julisteita, infograafeja ja esitysgrafiikkaa. Canva sopii hyvin erityisesti opiskelijoille, jotka opiskelevat markkinointia tai visuaalista viestintää.

Socrative

Socrative on opettajan ja opiskelijoiden välisten kyselyjen ja kokeiden tekemiseen tarkoitettu työkalu. Sen avulla opettaja voi tehdä kysymyksiä ja arvioida opiskelijoiden vastauksia reaaliajassa. Tämä auttaa opettajaa seuraamaan opiskelijoiden oppimista ja reagoimaan nopeasti mahdollisiin ongelmiin.

Khan Academy

Khan Academy on verkkopohjainen oppimisalusta, joka tarjoaa ilmaiseksi monipuolista oppimateriaalia monilta eri aloilta. Opiskelijat voivat käyttää Khan Academya esimerkiksi matematiikan, fysiikan tai historian opiskeluun. Alustaa voi käyttää myös englanniksi, joten se sopii hyvin myös kielten opiskeluun.

Yhteenveto

Tässä artikkelissa olemme käyneet läpi tärkeimpiä verkkotyökaluja opiskelijoille. Huomioimme että opiskelija voi löytää useita muitakin työkaluja, mutta nämä ovat hyvä lähtökohta niiden joukosta. On tärkeää, että opiskelija valitsee itselleen sopivat verkkotyökalut sen mukaan, mikä hänen tarpeensa ja käyttötarkoituksensa ovat. Verkkotyökalut voivat helpottaa opiskelijan arkea ja auttaa häntä menestymään opinnoissaan.