Globe Unity Orchestra



Internet on ehtymätön tietolähde, myös Globe Unity Orchestra:n osalta. Vuosisatojen ja vuosisatojen mittainen inhimillinen tieto Globe Unity Orchestra:stä on valunut ja valuu edelleen verkkoon, ja juuri siksi siihen on niin vaikea päästä käsiksi, sillä löydämme paikkoja, joissa navigointi voi olla vaikeaa tai jopa epäkäytännöllistä. Ehdotuksemme on, ettet haaksirikkoutuisi Globe Unity Orchestra:ää koskevien tietojen mereen ja että pääsisit kaikkiin viisauden satamiin nopeasti ja tehokkaasti.

Tässä tarkoituksessa olemme tehneet jotain, joka menee pidemmälle kuin itsestäänselvyys, keräämällä ajantasaisimmat ja parhaiten selitetyt tiedot Globe Unity Orchestra:stä. Olemme myös järjestäneet sen niin, että se on helppolukuinen, minimalistisen ja miellyttävän muotoilun ansiosta, mikä takaa parhaan käyttökokemuksen ja lyhimmän latausajan. Teemme sen sinulle helpoksi, jotta sinun tarvitsee vain huolehtia siitä, että opit kaiken Globe Unity Orchestra:stä! Jos siis olet sitä mieltä, että olemme saavuttaneet tarkoituksemme ja tiedät jo kaiken, mitä halusit tietää Globe Unity Orchestra:stä, otamme sinut mielellämme takaisin näihin sapientiafi.com:n rauhallisiin meriin, kun tiedon nälkäsi herää uudelleen.

Globe Unity Orchestra on yhtye big band muodossa, että on ollut osaltaan vaikuttamassa ratkaisevasti Euroopan free jazz perinnettä ja on omistettu uusia improvisaatioon ja nykymusiikkia.

Sen jälkeen kun yhtye oli suhteellisen pieni 1980- ja 1990-luvuilla, vuodesta 2006 lähtien se on muodostanut suhteellisen suuren saksofoniosaston ( Evan Parker , Ernst-Ludwig Petrowsky , Gerd Dudek , Rudi Mahall , bcl) ja trumpettisektion ( Kenny Wheeler , Manfred Schoof) , Axel Dörner , Jean-Luc Cappozzo ) ja pasuunaosasto ( Paul Rutherford , George Lewis , Jeb Bishop , Hannes Bauer), Alexander von Schlippenbach  (p) sekä kaksi rumpalia Paul Lovens ja Paul Lytton .

tarina

Globe Unity Orchestra perustettiin alun perin tilatulle sävellykselle Berliinin Jazz -päivien 1966 yhteydessä kahden ryhmän yhdistämisen kautta: toisaalta Peter Brötzmann Trio (Brötzmannin (saksofoni) lisäksi Peter Kowald (s. tuba) ja Sven-Åke Johansson  (dr)) ja Manfred Schoof Quintet (Schoofin (tp) rinnalla Gerd Dudekin (ts) kanssa; Alexander von Schlippenbach (p); Buschi Niebergall  (b) ja Jaki Liebezeit  (d)). Schlippenbachin sävellys "Globe Unity", joka esitettiin Berliinissä 3. marraskuuta 1966, esitettiin neljä viikkoa myöhemmin studiossa Kris Wandersin , Willem Breukerin ja Gunter Hampelin lisäksi vibrafonisti Karl Bergerin , trumpetisti Claude'n kanssa. Deron ja tuubimies Wilhelm Lietzmann ja Mani Neumeier (Johanssonin sijasta) äänittivät ja toimittivat Saba. Lukuun ottamatta 1970 -lukua, jolloin Kowald aktivoi kokoonpanon uudelleen, musiikillinen suunta oli yksinomaan Alexander von Schlippenbachilla. Luettelo muusikoista, jotka ovat muodostaneet Globe Unity Orchestran vuosien varrella, on pitkä: Hannes Bauer  (tb), Anthony Braxton (as, cl), Rüdiger Carl (as, ts), Günter Christmann  (tb), Jürg Grau  (tp) ), Toshinori Kond  (tp), Steve Lacy  (ss), Paul Lovens (rummut), Paul Lytton (rummut), Albert Mangelsdorff  (tb), Evan Parker (ss, ts), Michel Pilz (bcl, cl, baarit), Ernst-Ludwig Petrowsky (as, cl, fl), Enrico Rava  (tp), Paul Rutherford (tb), Heinz Sauer (ss, ts), Bob Stewart (tuuba), Kenny Wheeler  (tp).

Se voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen: Ensimmäisessä vuosina 1966-1970 muodostuminen oli täysin free jazzin uusien pelikriteerien vaikutuksen alaisena; toisessa, joka tunnetaan myös Wuppertal Phase, koska Kowald merkittävät osallistuminen (vuoteen 1977 saakka), klassisia (esimerkiksi solidaarisuusrahaston Song mukaan Hanns Eisler tai Wolverine Blues mukaan Jelly Roll Morton ) suoritettiin ja fluxus elementit sallia, koska sekä muiden yhtyeiden (alkaen radion kuoro harmonikan ensemble ja Kreikan folklore bändi) soittivat yhdessä. Kolmannelle vaiheelle, jossa on pienempi kokoonpano, joka jatkuu tähän päivään asti, on lähes yksinomaan ominaista jatkuvasti muuttuvat improvisaatiot kiinteiden sävellysten sijaan ja jazzmuusikoiden pitkäaikainen kokemus.

Näiden impulssien improvisaatiokäsittely suuressa kokonaisuudessa on monimutkainen prosessi, joka riippuu monista tekijöistä ja joka on suurelta osin suljettu empiiriseltä tutkimukselta, eikä improvisoidun kappaleen menestykselle ole vieläkään reseptiä. Kun tällainen käsite on minimoitu, mikä meidän tapauksessamme syntyi itsestään ja määrittää muodon, improvisointimahdollisuudet voidaan vapauttaa, jolloin tapahtuu myös odottamatonta ja osoittaa, mitä Bernd Alois Zimmermann kutsuu "utopia yksi vapautettu musiikki" . "

Diskografia

  • 1966: Alexander Schlippenbach - Globe Unity , Saba / MPS 15109 ST (myöhemmin Crystal 45305)
  • 1973: Live Wuppertalissa , FMP 0160
  • 1973: Esimerkiksi , FMP R123 (yksi kappale)
  • 1974: Vanha mies rikkoo ... hiljaisuutensa , FMP S4
  • 1974: Hampuri '74 , FMP 0650
  • 1975: Baijerin Calypso / Hyvästi , FMP S6
  • 1975: Rumbling , FMP CD 40 (osittain valettu: Globe Unity Special )
  • 1975/1976: Funfair / Local Fair , Po Torch PTR / JWD 2
  • 1977: Improvisations , JAPO 60021
  • 1977: Pearls , FMP 0380
  • 1979: Sävellykset , JAPO 60027
  • 1982: Intergalactic Blow , JAPO 60039
  • 1986: 20. vuosipäivä , FMP CD45
  • 2001: Globe Unity 67 & 70 , Atavistic / Unheard Music Series (nro 1967/1970)
  • 2002: Globe Unity 2002 , Intakt CD 086
  • 2006: Globe Unity - 40 vuotta , Intakt CD 133
  • 2010: Baden Baden '75 FMP CD137 (rec 1976)
  • 2013: FMP S 6 plus FMP / Destination Out (rec 1975)
  • 2013: Ja nyt Sportschau Trost (1975, single)
  • 2014: 50 vuotta Jazz Fest Berlin Berliner Festspiele (1966)
  • 2018: Globe Unity - 50 vuoden takuu (2016)

kirjallisuus

nettilinkit

Yksilöllisiä todisteita

  1. Schlippenbach 2002, kirjasessa Globe Unity 2002

Opiniones de nuestros usuarios

Carl Kettunen

Luulin jo tietäväni kaiken Globe Unity Orchestra, mutta tässä artikkelissa sain selville, että jotkin yksityiskohdat, joita pidin hyvinä, eivät olleetkaan niin hyviä. Kiitos tiedoista

Harri Hämäläinen

Pidän sivustosta, ja artikkeli Globe Unity Orchestra on juuri se, jota etsin

Hanna Pelkonen

Hieno postaus aiheesta _muuttuja., Hieno postaus aiheesta _muuttuja.