Gloria Estefan



Internet on ehtymätön tietolähde, myös Gloria Estefan:n osalta. Vuosisatojen ja vuosisatojen mittainen inhimillinen tieto Gloria Estefan:stä on valunut ja valuu edelleen verkkoon, ja juuri siksi siihen on niin vaikea päästä käsiksi, sillä löydämme paikkoja, joissa navigointi voi olla vaikeaa tai jopa epäkäytännöllistä. Ehdotuksemme on, ettet haaksirikkoutuisi Gloria Estefan:ää koskevien tietojen mereen ja että pääsisit kaikkiin viisauden satamiin nopeasti ja tehokkaasti.

Tässä tarkoituksessa olemme tehneet jotain, joka menee pidemmälle kuin itsestäänselvyys, keräämällä ajantasaisimmat ja parhaiten selitetyt tiedot Gloria Estefan:stä. Olemme myös järjestäneet sen niin, että se on helppolukuinen, minimalistisen ja miellyttävän muotoilun ansiosta, mikä takaa parhaan käyttökokemuksen ja lyhimmän latausajan. Teemme sen sinulle helpoksi, jotta sinun tarvitsee vain huolehtia siitä, että opit kaiken Gloria Estefan:stä! Jos siis olet sitä mieltä, että olemme saavuttaneet tarkoituksemme ja tiedät jo kaiken, mitä halusit tietää Gloria Estefan:stä, otamme sinut mielellämme takaisin näihin sapientiafi.com:n rauhallisiin meriin, kun tiedon nälkäsi herää uudelleen.

Gloria Estefan [ loja Estefan ] (syntynyt Syyskuu 1, 1957 in Havana kuin Gloria María Milagrosan Fajardo García ) on kuubalainen - Amerikkalainen laulaja ja näyttelijä .

elämä ja ura

Estefan syntyi vuonna 1957 Gloria Garcíalle ja José Fajardolle. Hänen isänsä oli diktaattorin Fulgencio Batistan vaimon henkivartija . Estefanin isoisä Leonardo García muutti Kuubaan Pola de Sierosta Espanjasta, missä hän meni naimisiin Estefanin isoäidin kanssa. Vallankumouksen myllerryksessä hänen vanhempansa pakenivat hänen kanssaan Lafayetteen Yhdysvaltoihin 16 kuukauden iässä ja asettuivat sitten Miamiin . Myöhemmin isä osallistui Sikalahden hyökkäykseen säiliöyksikön kapteenina , vangittiin, mutta luovutettiin jälleen Yhdysvaltoihin. Perhe asui melko huonoissa olosuhteissa Miamin Kuuban alueella. Isä tuli Yhdysvaltain asepalvelukseen ja osallistui vapaaehtoisesti Vietnamin sotaan . Sieltä hän palasi Yhdysvaltoihin sotaveteraanina pitkän vankeuden, huonon terveyden ja henkisen huonon olonsa jälkeen. Gloria Estefan päätti sitten opiskella psykologiaa. Tuolloin hän osallistui Pyhän Mikaelin arkkienkelikouluun ja "Our Lady of Lourdes" -akatemiaan Miamissa. Samaan aikaan Estefanin äiti oli huolissaan sairastuneesta isästään. Samaan aikaan hänen äitinsä työskenteli myös opettajana Miamissa. Gloria Estefan valmistui Miamin yliopistosta vuonna 1979 kandidaatiksi psykologiasta ja ranskasta. Opintojensa aikana Estefan työskenteli englannin, espanjan ja ranskan tulkkina Miamin kansainvälisellä lentokentällä . Estefan kasvatettiin katoliseksi .

Häävastaanotolla vuonna 1976 Estefan tapasi tulevan aviomiehensä, kuubalaisen maanmiehensä Emilio Estefan juniorin. Hän meni naimisiin 2. syyskuuta 1978. Pariskunnalla on poika (* 1980) ja tytär (* 1994). Perhe asuu Star Island kaupungissa Miami Beach .

Estefan tapasi myös Emilion bändin "Miami Latin Boys" hääjuhlassa vuonna 1976. Hän liittyi heihin ja lauloi bändissä opiskellessaan. Ryhmä nimettiin uudelleen Miami Sound Machineiksi vuotta myöhemmin . He julkaisivat albuminsa miamilaisessa levy-yhtiössä Audiofon Records. Vuonna 1977 Live Again Renacer oli heidän ensimmäinen albuminsa. Hänen ensimmäiset levynsä sisälsivät espanjalaisia ja englantilaisia nimikkeitä, eivätkä saaneet juurikaan huomiota.

Vuonna 1980 ryhmä allekirjoitti sopimuksen CBS Internationalin kanssa ja julkaisi siellä albumin Miami Sound Machine , mikä lisäsi ryhmän suosiota. Hänestä tuli paremmin tunnettu kesällä 1984, kun hän kääntyi englanninkielisen disco-popin puoleen: Dr. Beatista tuli ryhmän ensimmäinen suuri menestys. Kappale sisällytettiin maailmanlaajuisesti menestyneelle albumille Eyes of Innonce . Seuraava albumi Primitive Love (1985) sisältää USA: n kymmenen parasta hittiä Conga , Bad Boy ja Words Get in the Way . Jälkimmäisellä nimikkeellä ryhmä osoitti menestyvänsä sekä balladeilla että pop -kappaleilla. Estefan lauloi kappaleen Hot Summer Nights elokuvalle Top Gun .

Kun albumeita Let It Loose (1987) ja Cuts Both Ways (1989) myytiin miljoonia ympäri maailmaa , ryhmästä tuli alun perin Gloria Estefan & Miami Sound Machine. Let It Loose sisältää USA: n ykköshitin Anything for You , kymmenen parasta hittiä 1-2-3 , Rhythm Is Gonna Get You and Can't Stay Away from You . Vuonna 1989 Gloria Estefan esiintyi ensimmäisen kerran sooloesittäjänä - mutta hänen kanssaan on edelleen Miami Sound Machine, joka muuttaa kokoonpanojaan konserteissaan tähän päivään asti.

20. maaliskuuta 1990 Estefan loukkaantui vakavasti liikenneonnettomuudessa ja toipui vain hyvin hitaasti onnettomuuden seurauksista. Sitten hän käsitteli kokemustaan albumilla Into the Light (1991), josta Yhdysvaltain ykköshitti Coming Out of the Dark julkaistiin.

Vuoden 1993 puolivälissä ehdoton läpimurto tuli Mi Tierra -albumin kanssa, jolla oli pelkästään espanjankielisiä nimikkeitä: yli kahdeksan miljoonaa kappaletta myyty maailmanlaajuisesti ja Grammy . Vuonna 1995 hän pystyi jälleen rakentamaan menestystä Abriendo Puertasin kanssa , josta hän sai toisen Grammy -palkintonsa.

Lisäksi Estefan on edelleen omistautunut englanninkieliselle popille. Syksyllä 1994 julkaistiin Hold Me, Thrill Me, Kiss Me , kokoelma laulajan suosikkikappaleista. Vuoden 1996 puolivälissä Destiny seurasi olympiateemaa Reach ja vuonna 1998 Gloriaa eri menestyksillä, kuten Oye mi canto ja Heaven's What I Feel .

Estefan esiintyi ensimmäistä kertaa elokuvassa Meryl Streepin kanssa elokuvassa Sydämen musiikki (1999). Hän esiintyi ääniraidalla * NSYNC : n kanssa kappaleessa Music of My Heart , joka oli hänen viimeinen Yhdysvaltain osumansa, joka oli myös ehdolla Oscarille .

Uudenvuodenaattona 1999 Estefan ja hänen perheensä järjestivät mammuttikonsertin espanjankieliselle albumilleen vuosituhannen juhlana: Alma Caribeña (2000). Seuraava kappale No me dejes de querer voitti Latinalaisen Grammyn parhaasta musiikkivideosta vuonna 2000 .

Albumin Greatest Hits Vol. 2 (2001) julkaisun jälkeen asiat hiljenivät hieman Estefanin ympärille, joka on tällä välin toiminut menestyksekkäästi myös lastenkirjojen tekijänä. Loppukesällä 2003 julkaistiin hänen albuminsa Unwrapped , jolla hän esitteli pääasiassa latinalaisamerikkalaisia sovituksia englanninkielisinä nimikkeinä. Kanssa 90 Millas hän julkaisi neljännen albuminsa syyskuussa 2007, yksinomaan espanjaksi.

Tyyli ja merkitys

Estefanin musiikilliset juuret ovat sekä englanninkielisessä popmusiikissa että Latinalaisen Amerikan rytmeissä.

Kun Conga sekoitettu genre syntyi, niin sanottu "crossover Latino-pop". Albumilta Primitive Love 3 -singlet pääsivät Yhdysvaltain listojen ( Bad Boy ja Words Get in the Way ) kymmenen parhaan joukkoon, ja Let It Loose (1987) - ja Cuts Both Ways (1989) -elokuvien suurimmat kaupalliset menestykset, kuten Anything. sinulle (USA nro 1), älä halua menettää sinua (USA nro 1), 1 2 3 (USA nro 3), rytmi saa sinut (USA nro 5), tässä me olemme (US nro 5) . 6), voi jäädä pois teiltä , Get Your Feet ja Oye mi Canto .

Estefanista on tullut merkittävä latinalaisamerikkalaisen musiikin edelläkävijä Yhdysvalloissa. Kaikki sanoitukset on käännetty englanniksi amerikkalaiselle yleisölle, ja Abriendo Puertasissa kaikki rytmit ja kappaleet selitetään kuulijoille englanniksi.

Hänen espanjankielinen albuminsa Alma Caribeña on ns. Konseptialbumi, jossa Gloria Estefan omistautuu melkein yksinomaan boleron ja bachatan hitaille rytmeille . Siitä huolimatta Gloria Estefan ei voinut enää rakentaa aiempien albumiensa menestyksen varaan. Syynä tähän on luultavasti se, että levy (lukuun ottamatta No me dejes de querer ) sisältää vähemmän tanssittavia kappaleita, mutta enemmän balladeja.

Gloria Estefan käyttää samannimisen albumin nimikappaleessa Unwrapped ensimmäistä kertaa Andien kulttuuria. Musiikkivideo kuvattiin laajamittaisesti ensimmäistä kertaa historiallisessa rauniot Machu Picchu on Perun . Kappale vastaa modernia huaynoa . Teksti ja musiikki ovat peräisin perulaiselta säveltäjältä ja laulajalta Gianmarco Zignagolta .

Estefan edistää myös nuoria lahjakkuuksia, joista esimerkki on brasilialainen musiikkiryhmä Só Pra Contrariar . Yhteistyön myötä tästä ryhmästä tuli hyvin tunnettu Latinalaisessa Amerikassa ja laulaja Alexandre Pires on nyt menestynyt sooloartisti. Erityisesti laulu Santo, Santo , joka julkaistiin vuonna 1999 Só Pra Contrariarin ja Gloria Estefanin albumilla Juegos de amor , oli tärkeässä roolissa. Kappale ja video nousivat espanjankielisten maiden hittiluetteloihin, Euroopassa (paitsi Espanjassa) kappaletta ei koskaan julkaistu BMG : n testausta varten . Tämä muuttui nykyisellä kokoelmalla Oye mi canto lokakuusta 2006, jolloin tämä kappale julkaistiin virallisesti fonogrammilla ensimmäistä kertaa koko Euroopassa.

Marraskuussa 2015 Estefan sai Presidential Medal of Freedom Yhdysvaltain presidentti Barack Obama .

Diskografia

Studio -albumit

vuosi otsikko Huippuluokitus, kokonaisviikot, palkintoKaavion sijoittelutKaavion sijoittelut
(Vuosi, titteli, sijoitukset, viikot, palkinnot, muistiinpanot)
Huomautukset
DE DE AT AT CH CH Iso -Britannia Iso -Britannia MEILLE MEILLE
1986 Primitiivinen rakkaus DE41 (5 viikkoa)
DE
- - - MEILLE21
Kolminkertainen platina
× 3
Kolminkertainen platina

(75 viikkoa)MEILLE
Ensimmäinen julkaistiin: 11 heinäkuu 1985
kanssa Miami Sound Machine
1987 Päästä irti DE57 (5 viikkoa)
DE
- - - MEILLE6
Kolminkertainen platina
× 3
Kolminkertainen platina

(97 viikkoa)MEILLE
Ensimmäinen julkaisu: 1. kesäkuuta 1987
Miami Sound Machine -laitteella
1988 Mitä tahansa sinulle - - - Iso -Britannia1
Nelinkertainen platina
× 4
Nelinkertainen platina

(54 viikkoa)Iso -Britannia
-
Ensimmäinen julkaisu: elokuu 1988
Miami Sound Machine -laitteella
1989 Leikkaa molemmat tavat DE27
kulta-
kulta-

(44 viikkoa)DE
- CH13
kulta-
kulta-

(18 viikkoa)CH
Iso -Britannia1
Kolminkertainen platina
× 3
Kolminkertainen platina

(64 viikkoa)Iso -Britannia
MEILLE8
Kolminkertainen platina
× 3
Kolminkertainen platina

(69 viikkoa)MEILLE
Ensimmäinen julkaisu: 5. heinäkuuta 1989
1991 Valoon DE19 (25 viikkoa)
DE
AT30 (1 viikko)
AT
CH6 (14 viikkoa)
CH
Iso -Britannia2
platina
platina

(36 viikkoa)Iso -Britannia
MEILLE5
Kaksinkertainen platina
× 2
Kaksinkertainen platina

(68 viikkoa)MEILLE
Ensimmäinen julkaisu: 29. tammikuuta 1991
1993 Mi Tierra DE59 (10 viikkoa)
DE
- CH25
kulta-
kulta-

(8 viikkoa)CH
Iso -Britannia11 (11 viikkoa)
Iso -Britannia
MEILLE27
Kuusi kertaa platinaa (latinaksi) + platinaa (vakio)
× 6
Kuusi kertaa platinaa (latinaksi) + platinaa (vakio)
Kuusi kertaa platinaa (latinaksi) + platinaa (vakio)

(46 viikkoa)MEILLE
Ensimmäinen julkaisu: 22. kesäkuuta 1993
Grammy (paras trooppinen latinalainen esitys)
Joulu silmiesi läpi - - - - MEILLE43
platina
platina

(8 viikkoa)MEILLE
Ensimmäinen julkaisu: 28. syyskuuta 1993
1994 Pidä minua, jännitä minua, suutele minua DE90 (3 viikkoa)
DE
- CH40 (7 viikkoa)
CH
Iso -Britannia5
platina
platina

(19 viikkoa)Iso -Britannia
MEILLE9
Kaksinkertainen platina
× 2
Kaksinkertainen platina

(44 viikkoa)MEILLE
Ensimmäinen julkaistu: 14. lokakuuta 1994
1995 Abriendo puertas - - CH16 (8 viikkoa)
CH
Iso -Britannia70 (1 viikko)
Iso -Britannia
MEILLE67
Kuusi kertaa platinaa (latinaksi) + kultaa (vakio)
× 6
Kuusi kertaa platinaa (latinaksi) + kultaa (vakio)
Kuusi kertaa platinaa (latinaksi) + kultaa (vakio)

(16 viikkoa)MEILLE
Ensimmäinen julkaisu: 9. lokakuuta 1995
Grammy (paras trooppinen latinalainen esitys)
1996 Kohtalo DE35 (14 viikkoa)
DE
AT24 (12 viikkoa)
AT
CH15 (17 viikkoa)
CH
Iso -Britannia12
hopea
hopea

(9 viikkoa)Iso -Britannia
MEILLE23
platina
platina

(40 viikkoa)MEILLE
Ensimmäinen julkaisu: 4. kesäkuuta 1996
1998 Gloria! DE34 (10 viikkoa)
DE
- CH12 (14 viikkoa)
CH
Iso -Britannia16 (4 viikkoa)
Iso -Britannia
MEILLE23
kulta-
kulta-

(16 viikkoa)MEILLE
Ensimmäinen julkaisu: 30. toukokuuta 1998
VH1 Divas Live DE39 (10 viikkoa)
DE
AT11 (12 viikkoa)
AT
CH11 (14 viikkoa)
CH
- MEILLE21 (20 viikkoa)
MEILLE
Ensimmäinen julkaisu: lokakuu 1998
yhdessä Mariah Careyn , Shania Twainin , Carole King
Aretha Franklinin , Céline Dionin kanssa
2000 Alma Caribeña - Karibian sielu DE18 (18 viikkoa)
DE
AT50 (1 viikko)
AT
CH9 (16 viikkoa)
CH
Iso -Britannia44 (1 viikko)
Iso -Britannia
MEILLE50
Nelinkertainen platina (latinalainen) + kulta (vakio)
× 4
Nelinkertainen platina (latinalainen) + kulta (vakio)
Nelinkertainen platina (latinalainen) + kulta (vakio)

(9 viikkoa)MEILLE
Ensimmäinen julkaisu: 14. toukokuuta 2000
Grammy (paras trooppinen latinalainen esitys)
2003 Pakkaamaton DE26 (11 viikkoa)
DE
- CH2
platina
platina

(30 viikkoa)CH
- MEILLE39 (5 viikkoa)
MEILLE
Ensimmäinen julkaisu: 22. syyskuuta 2003
2007 90 millaa DE46 (2 viikkoa)
DE
- CH4 (10 viikkoa)
CH
- MEILLE25 (7 viikkoa)
MEILLE
Ensimmäinen julkaisu: 17. syyskuuta 2007
2011 Neiti Pikku Havanna - - - - MEILLE28 (3 viikkoa)
MEILLE
Ensimmäinen julkaisu: 27. syyskuuta 2011
2013 Standardit - - - Iso -Britannia66 (1 viikko)
Iso -Britannia
MEILLE20 (6 viikkoa)
MEILLE
Ensimmäinen julkaisu: 6. syyskuuta 2013
2020 Brasilia305 - - CH47 (1 viikko)
CH
- -
Ensimmäinen julkaisu: 13. elokuuta 2020

Filmografia (valinta)

  • 1986: Club Med (TV -sarja, yksi jakso)
  • 1989: Postikortti Miamista Clive Jamesin kanssa (TV -sarja, yksi jakso)
  • 1993: Paul McKennan hypnoottinen maailma (TV -elokuva)
  • 1999: Sydämen musiikki
  • 2000: Pieni Angelita
  • 2000: Rakkaudelle tai maalle: Arturo Sandovalin tarina (TV -elokuva)
  • 2000: Frasier (TV -sarja, episodi Something About Dr. Mary )
  • 2003: Famous: The Making of Unwrapped (Dokumentti)
  • 2005: Capitol Fourth (TV -elokuva)
  • 2007: 90 Millas -dokumentti (dokumentaatio)
  • 2008: Marley & minä
  • 2009: G-Force-agentit puremalla (G-Force)
  • 2009: Kathy Griffin: My Life on the D-List (TV-sarja, jakso Rosie ja Gloria ja Griffin Voi voi! )
  • 2010: Tallennus: tallennetun musiikin historia (dokumentaatio)
  • 2010: The Marriage Ref (TV -sarja, yksi jakso)
  • 2012, 2015: Glee (2 jaksoa)
  • 2016: Jane the Virgin (TV -sarja, jakso Luku 40 )
  • 2021: Rita Moreno: Vain tyttö, joka päätti mennä siihen (dokumentti)
  • 2021: Vivo - täynnä elämää ( Vivo , animaatioelokuva, rooli ja ääni)

Muu liiketoiminta

Estefan ja hänen miehensä omistavat useita yrityksiä, mukaan lukien seitsemän kuubalaista ravintolaa. Ravintolat sijaitsevat Miamissa , Miami Beachillä , Miamin keskustassa , American Airlines Arenalla, Orlandossa , Méxicossa ja Puerto Vallartassa ( Meksiko ). Heillä on myös kaksi hotellia, Costa d'Este Vero Beachillä ja Cardozo Miami Beachillä. Niihin kuuluu osakkeita Miamissa sijaitsevassa Miami Dolphins -jalkapallomaajoukkueessa .

Kirjat

  • Noelle Bulldogin maagisesti salaperäiset seikkailut (2005), ISBN 0-06-082623-1 .
  • Noelle's Treasure Tale: A New Magically Mysterious Adventure (2006)
  • Estefanin keittiö (2008)

Katso myös

nettilinkit

Commons : Gloria Estefan  - albumi, jossa on kuvia, videoita ja äänitiedostoja

Yksilöllisiä todisteita

  1. ^ Gloria Estefanin elämäkerta perheen juurista. Julkaisussa: lne.es (espanja).
  2. Gloria Estefanin haastattelu. Julkaisussa: ar-revista.com (espanja).
  3. rajoitettu esikatselu Googlen teoshaussa
  4. rajoitettu esikatselu Googlen teoshaussa
  5. Sisar Ann Christine Charron. ( Memento of alkuperäisen 1. huhtikuuta 2012 mennessä Internet Archive ) Info: arkisto yhteys oli lisätään automaattisesti, ei ole vielä tarkastettu. Tarkista alkuperäinen ja arkistolinkki ohjeiden mukaisesti ja poista tämä ilmoitus. (PDF; 385 kB) seinesisters.org (englanti), IHM Sisters - Silloin ja nyt , tammikuu 2010, sisar Ann Christine Charron, IHM., Joka opetti Gloria Estefania St. @1@ 2Malli: Webachiv / IABot / www.ihmsisters.org
  6. Gloria Estefan. In: sun-sentinel.com (englanti).
  7. Gloria Estefanin elämäkerta. ( Memento of alkuperäisen tammikuusta 26th 2009 in Internet Archive ) Info: arkisto yhteys oli lisätään automaattisesti, ei ole vielä tarkastettu. Tarkista alkuperäinen ja arkistolinkki ohjeiden mukaisesti ja poista tämä ilmoitus. Julkaisussa: Biography.com . @1@ 2Malli: Webachiv / IABot / www.biography.com
  8. Gloria Estefan olisi voinut olla vakooja. Julkaisussa: people.com , 4. maaliskuuta 2009 (englanti).
  9. Gloria Estefan: La CIA minulle propuso ser Espia ( Memento of alkuperäisen 13 huhtikuu 2009 vuonna Internet Archive ) Info: arkisto yhteys on asetettu automaattisesti eikä sitä ole vielä tarkastettu. Tarkista alkuperäinen ja arkistolinkki ohjeiden mukaisesti ja poista tämä ilmoitus. Julkaisussa: People en Espanol , 3. maaliskuuta 2009 (espanja). @1@ 2Malli: Webachiv / IABot / www.peopleenespanol.com
  10. Miamin kultainen tyttö; Hän hylkäsi Evitan elokuvaroolin. Mutta lumput-to-rikkauksiin musiikkia kuningatar Gloria Estefan on vieläkin dramaattisempi tarina kertoa ... . Julkaisussa: Scottish Daily Record & Sunday 30. toukokuuta 1998. 
  11. Gloria Estefanin elämäkerta. Lähde : gloriaestefan.com. 2. syyskuuta 2008, arkistoitu alkuperäisestä 11. heinäkuuta 2011 ; Käytössä 20. syyskuuta 2015 .
  12. a b Emilio Estefanin elämäkerta
  13. ^ Gloria Estefanin Miami Beachin koti Floridassa. celebritydetective.com (englanti).
  14. ^ Tijana Ilich: Gloria Estefan - Latinalaisen supertähden elämäkerta. In: latinmusic.about.com (englanti).
  15. Kaavion lähteet: DE (Gloria Estefan) DE (Miami Sound Machine) AT (Gloria Estefan) AT (Miami Sound Machine) CH UK US (Gloria Estefan) US (Miami Sound Machine)

Opiniones de nuestros usuarios

Stig Salonen

Tämä viesti aiheesta _muuttuja on voittanut minulle vedon, mitä vähemmän jättää hyvät pisteet., Tieto aiheesta _muuttuja on voittanut minulle vedon, mitä vähemmän jättää hyvät pisteet.

Sofia Häkkinen

Kaltaisilleni, jotka etsivät tietoa Gloria Estefan, tämä on erittäin hyvä valinta.

Leo Auvinen

Siitä on kauan, kun olen viimeksi nähnyt Gloria Estefan koskevan artikkelin kirjoitettuna näin didaktisesti. Pidän siitä

Pauli Antikainen

Löysin tietoa Gloria Estefansta erittäin hyödylliseksi ja miellyttäväksi. Jos minun pitäisi sanoa 'mutta', se olisi ehkä se, että sen sanamuoto ei ole tarpeeksi kattava, mutta muuten se on loistava., _muuttuja-artikkeli on erittäin hyödyllinen ja miellyttävä., Artikkelin _muuttuja on erittäin hyödyllinen ja miellyttävä

Kenneth Lehtimäki

Pidän sivustosta, ja artikkeli Gloria Estefan on juuri se, jota etsin