Nykymaailmassa Aarhusin pikaraitiotie:stä on tullut erittäin tärkeä ja kiinnostava aihe sekä asiantuntijoille että suurelle yleisölle. Aarhusin pikaraitiotie:n vaikutukset ulottuvat kaikkiin jokapäiväisen elämämme osa-alueisiin, tapaamme suhteemme muihin ja sen vaikutuksiin ympäristöön. Teknologian ja yhteiskunnan kehityksen myötä Aarhusin pikaraitiotie:stä on tullut yhä tärkeämpi aihe akateemisella, liiketoiminnalla ja sosiaalisilla aloilla. Tässä artikkelissa tutkimme edelleen Aarhusin pikaraitiotie:n roolia ja merkitystä nykymaailmassamme ja analysoimme sen vaikutuksia, haasteita ja mahdollisuuksia.
Aarhusin pikaraitiotie (tansk. Aarhus Letbane) on Tanskan Aarhusissa sijaitseva pikaraitiotie. Se avautui liikenteelle 21. joulukuuta 2017.[1] Radan raideleveys on 1 435 millimetriä.
Pikaraitiotien ensimmäinen osuus on noin 110 kilometrin mittainen, josta 12 kilometriä on kokonaan uutta raitiotietä loppujen korvatessa aiemmin lähiliikennejunien käytössä olleet rataosat Odderista ja Grenaasta Aarhusin päärautatieasemalle. Pysäkkejä sille on 50 kappaletta.[1] Raitiotielle tilattu kalusto perustuu Stadler Railin Tango- ja Variobahn-malleihin. Tango-mallia tilattiin 12 kappaletta ja Variobahn-mallia 14 kappaletta. Molemmat mallit ovat matalalattiaisia.[2]
Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 3,5 miljardia Tanskan kruunua.[3]