Artturi Tienari

Nykymaailmassa Artturi Tienari on aihe, joka on herättänyt laajan yhteiskunnan huomion ja kiinnostuksen. Artturi Tienari:stä on tullut olennainen näkökohta, joka on otettava huomioon useilla eri aloilla, joko sen merkityksen kulttuurin alalla, maailmanlaajuiseen talouteen tai ihmisten jokapäiväiseen elämään kohdistuvan vaikutuksensa vuoksi. Koska Artturi Tienari on yhä tärkeämpi maailmannäyttämöllä, on ratkaisevan tärkeää analysoida sen vaikutus ja ymmärtää sen merkitys nykyisessä tilanteessa. Tässä artikkelissa tutkimme Artturi Tienari:n eri puolia ja kuinka se muokkaa nykyistä maisemaa yhteiskunnan eri osa-alueilla.

Artturi Tienari (31. lokakuuta 1907 Kuru26. huhtikuuta 1998 Helsinki) oli suomalainen poliitikko. Tienari toimi Suomen Kansanpuolueen kansanedustajana vuosina 1954–1957 edustaen Hämeen läänin pohjoista vaalipiiriä. Kunnallispolitiikassa Tienari toimi Pirkkalan kunnanvaltuuston ja -hallituksen sekä Tampereen kaupunginvaltuuston ja -hallituksen jäsenenä. Tienari toimi presidentin valitsijamiehenä vuonna 1968.

Tienari kirjoitti ylioppilaaksi 1928, valmistui filosofian kandidaatiksi 1934 ja filosofian maisteriksi 1935. Työelämässä Tienari toimi Pohjois-Hämeen suojeluskuntapiirin valistusohjaajana 1934–1944, Tampella Oy:n sosiaalijohtajana 1945–1972 sekä Tampella tänään -lehden päätoimittajana.

Tienarin vanhemmat olivat maanviljelijä ja taloustirehtööri Juho Kustaa Tienari ja Susanna Kovesjärvi. Tienarin puoliso vuodesta 1935 oli Kerttu Helena Haahti. Tienarille myönnettiin sosiaalineuvoksen arvonimi vuonna 1969. Sotilasarvoltaan Tienari oli majuri.[1]

Teoksia

  • Tekojen aseveljeyttä: viisi vuotta vapaaehtoista asevelitoimintaa Tampereella 1940–1945. Johdannon kirjoittanut Lauri Santamäki. Helsinki: Otava, 1966.

Lähteet

  1. Artturi Tienari Suomen kansanedustajat. Eduskunta.

Aiheesta muualla