Coburg

Nykymaailmassa Coburg on tärkeä aihe, joka on kiinnittänyt yhteiskunnan huomion yleensä. Sen vaikutukset ovat tuntuneet arjen eri osa-alueilla, synnyttäen keskustelua, pohdiskelua ja merkittäviä muutoksia eri alueilla. Koska Coburg on edelleen kiinnostuksen ja kiistan kohteena, on tärkeää analysoida sen vaikutukset ja seuraukset täysin sekä tutkia mahdollisia ratkaisuja ja polkuja eteenpäin. Tässä artikkelissa perehdymme Coburg:n kiehtovaan maailmaan tutkimalla sen juuria, sen nykyisiä ulottuvuuksia ja sen mahdollista kehitystä tulevaisuudessa.

Tämä artikkeli kertoo saksalaisesta kaupungista. Coburg on myös saari Kanadassa.
Coburg
vaakuna
vaakuna

Coburg

Koordinaatit: 50°15.5′N, 10°57.8′E

Valtio Saksa
Osavaltio Baijeri
Hallintopiiri Oberfranken
Piirikunta piiritön kaupunki
Hallinto
 – Pormestari Dominik Sauerteig (SPD)
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 48,3 km²
Korkeus 292 m m
Väkiluku 40 842
 – Väestötiheys 845,6 as./km²









Coburg on kaupunki Baijerissa Saksassa. Se sijaitsee Baijerin ja Thüringenin rajamaastossa Itzjoen varrella. Lähin suuri kaupunki on Nürnberg. Vuoden 2020 lopussa Coburgissa oli 40 842 asukasta[1].

Coburgin kaupungintalo

Coburg on niin sanottu piiritön kaupunki (saks. kreisfreie Stadt) eli se ei kuulu mihinkään Saksan piirikunnista.

Coburgin kartta

Ensimmäinen maininta Coburgista on vuodelta 1056. Coburg oli aiemmin Coburgin herttuakunnan pääkaupunki ja Saksi-Coburg-Gothan kuninkaallinen suku on kotoisin kaupungista. Martti Luther asui vuonna 1530 läheisessä Veste Coburgin linnassa.[2] Vuonna 1920 Thüringenin osavaltion alueet Wettinin linjalla liittyivät kansanäänestyksellä Baijeriin. Kylmän sodan aikana Coburg, joka kuului Länsi-Saksaan, oli niin sanottu reunakaupunki ja rautaesiripun ympäröimänä pohjoisesta kolmesta suunnasta.

Lähteet

  1. Bevölkerung: Gemeinden, Stichtage (letzten 6) GENESIS-Online Datenbank. Bayerisches Landesamt für Statistik. Viitattu 11.6.2021. (saksaksi)
  2. Coburg Encyclopaedia Britannica. Viitattu 11.6.2021. (englanniksi)

Aiheesta muualla