Artikkelissa nimeltä Collège de France käsitellään aihetta, joka on erittäin tärkeä ja kiinnostaa laajaa yleisöä. Seuraavilla riveillä analysoidaan perusteellisesti Collège de France:n merkitystä ja vaikutusta tämän päivän yhteiskunnassa sekä sen historiallista merkitystä ja tulevaisuuden ennustetta. Erilaisia näkökulmia ja näkökulmia Collège de France:een tutkitaan tavoitteena tarjota lukijoille täydellinen ja tasapainoinen näkemys tästä aiheesta. Lisäksi tarkastellaan Collège de France:n mahdollisia vaikutuksia ja seurauksia sekä mahdollisia ratkaisuja tai lähestymistapoja sen aiheuttamiin haasteisiin vastaamiseksi. Yhteenvetona voidaan todeta, että tämän artikkelin tarkoituksena on tarjota globaali ja syvällinen katsaus Collège de France:een, jotta voidaan rikastaa tietoa ja ymmärrystä aiheesta, joka on erittäin tärkeä nykyään.
Collège de France on Pariisissa sijaitseva korkeampi tutkimuslaitos (Grand établissement). Se antaa myös opetusta, mutta vain professoreille ja tutkijoille.
Collège de Francen perusti 1530 Frans I Guillaume Budén kehotuksesta. Humanismin innoittamana sen oli tarkoitus olla Sorbonnen vaihtoehto ja keskittyä sellaisiin opinaloihin kuin heprean ja kreikan kielet ja matematiikka. Alkujaan sen nimi oli Collège Royal, sittemmin Collège des Trois Langues (latinaksi: Collegium Trilingue), Collège National, Collège Impérial, ja nimen Collège de France se sai 1870. Se sijaitsee Pariisin viidennessä arrondissementissa.
Collège de Francessa on ainutlaatuista, että se on avoin kaikille, tosin ei korkeampien kurssien osalta. Sen tavoitteena on opettaa tiedettä todellisuudessa, ja siksi tutkijat ovat nykyajan vaikutusvaltaisimpia henkilöitä omalla alallaan. Vaikka oppilaitoksen motto on Docet Omnia (”opeta kaikkea”), on Maurice Merleau-Pontyin lause ”Non pas des vérités acquises, c’est l’idée d’une recherche libre” (’ei valmiita totuuksia, vaan vapaata tutkimusta’) kaiverrettu koulun sisäänkäyntiin kultakirjaimin.
Collège de Francessa ei voi suorittaa tutkintoja, mutta siellä on tutkimuslaboratorioita ja yksi Euroopan parhaista tutkimuskirjastoista, jossa on harvinaisia kirjoja eri alojen osastoissa, kuten historia, yhteiskuntatieteet, humanistiset tieteet, kemia ja fysiikka.
Nykyiset professorit:
Aiempia professoreita: