Nykymaailmassa Columbus (ISS):stä on tullut yhä tärkeämpi yhteiskunnassa. Olipa kulttuuriin, politiikkaan, talouteen tai ihmisten jokapäiväiseen elämään vaikuttamisensa vuoksi Columbus (ISS) onnistunut asettumaan relevantiksi keskustelun ja keskustelun aiheeksi. Sen vaikutus ulottuu eri aloille ja sen läsnäolo näkyy yhä selvemmin eri elämänalueilla. Tästä syystä on tärkeää tutkia täysin Columbus (ISS):n laajuutta ja vaikutuksia tänään sekä analysoida sen kehitystä ajan mittaan ja sen mahdollisia vaikutuksia tulevaisuudessa. Tämä artikkeli pyrkii sukeltamaan Columbus (ISS):n maailmaan ymmärtääkseen sen tärkeyden ja merkityksen nyky-yhteiskunnassa.
Columbus on Kansainvälisen avaruusaseman kiertoradalla oleva tutkimuslaboratorio-moduuli. Se laukaistiin kiertoradalle 8. helmikuuta 2008 avaruussukkulalennolla STS-122. Moduuli on Euroopan avaruusjärjestön rahoittama ja EADS Space Transportation -yhtiön Bremenissä valmistama.
Columbukseen kuuluvat seuraavat tutkimuslaitteistot:
Lisäksi moduulin ulkopuolelle kiinnitetään
ESA aloitti Columbus-ohjelman vuonna 1985. Sen piti alun perin tulla osaksi Euroopan omaa avaruusasemaa, jonne lennettäisiin ESAn Hermes-sukkulalla. 1980-luvun lopulta alkaen kaikkien suurten avaruusvaltioiden avaruustoiminnan rahoituksen kasvu päättyi, niin myös Euroopassa. Siksi Columbuksesta tuli osa ISS-avaruusasemaa.