Nykymaailmassa Friedrich Adolf Trendelenburg:stä on tullut toistuva kiinnostuksen ja keskustelun aihe. Ilmestymisestään lähtien Friedrich Adolf Trendelenburg on herättänyt asiantuntijoiden ja fanien huomion, ja se on luonut monenlaisia mielipiteitä ja näkökulmia. Kautta historian Friedrich Adolf Trendelenburg:llä on ollut perustavanlaatuinen rooli eri alueilla ja se on vaikuttanut sosiaalisiin, kulttuurisiin, poliittisiin ja taloudellisiin näkökohtiin. Tässä artikkelissa tutkimme yksityiskohtaisesti Friedrich Adolf Trendelenburg:n vaikutusta ja merkitystä, analysoimme sen eri puolia ja selvitämme sen vaikutuksia nyky-yhteiskunnassamme.
Friedrich Adolf Trendelenburg (30. marraskuuta 1802 Eutin – 24. tammikuuta 1872 Berliini) oli saksalainen filosofi ja filologi. Hänen filosofiaansa voi kuvata nykyaikaistetuksi aristotelismiksi.
Trendelenburg syntyi Eutinissa lähellä Lyypekkiä. Hän opiskeli Kielin, Leipzigin ja Berliinin yliopistoissa. Hän kiinnostui ennen kaikkea Platonin ja Aristoteleen opiskelusta, ja hänen väitöskirjansa Platonis de ideis et numeris doctrina ex Aristotele illustrate vuonna 1826 oli pyrkimys hahmottaa Aristoteleen kritiikin kautta täsmällisempi kuva Platonin filosofiasta.
Trendelenburg kieltäytyi klassisten aineiden oppituolista Kielissä, ja ryhtyi sen sijaan yksityisopettajaksi. Hän toimi tässä toimessa seitsemän vuotta (1826–1833), ja valmisteli vapaa-aikanaan kriittistä editiota Aristoteleen teoksesta Sielusta (1833). Vuonna 1833 Trendelenburg nimitettiin Berliinin yliopiston ylimääräiseksi professoriksi, ja neljä vuotta myöhemmin tavalliseksi professoriksi.
Vuonna 1865 Trendelenburg joutui kiistaan Kuno Fischerin kanssa koskien Kantin Puhtaan järjen kritiikin transsendentaalisen estetiikan tulkintoja. Trendelenburg hyökkäsi Fischerin tulkintoja vastaan teoksessaan Kuno Fischer und sein Kant (1869), ja sai tältä vastauksen teoksessa Anti-Trendelenburg (1870).
Trendelenburg kuoli 71-vuotiaana.
Trendelenburgin poika Friedrich Trendelenburg (s. 1844) oli merkittävä kirurgi,[1] jonka mukaan on nimetty useita lääketieteellisiä menetelmiä ja muita termejä.
Tähän artikkeliin tai sen osaan on merkitty lähteitä, mutta niihin ei viitata. Älä poista mallinetta ennen kuin viitteet on lisätty. Voit auttaa Wikipediaa lisäämällä artikkelille asianmukaisia viitteitä. Lähteettömät tiedot voidaan kyseenalaistaa tai poistaa. |
Encyclopaedia Britannica 11th ed. (1911). Encyclopaedia Britannica Company, Cambridge, Englanti.