Nykymaailmassa Harry Bogomoloff on aihe, joka on herättänyt monien ihmisten huomion ja kiinnostuksen. Harry Bogomoloff:stä on tullut keskustelun ja analyysin aihe useilla eri aloilla joko yhteiskunnallisen merkityksensä, arkielämän vaikutuksensa tai historiallisen merkityksensä vuoksi. Akateemisesta alasta sosiaalialalle Harry Bogomoloff on herättänyt kiinnostusta ammattilaisten, tutkijoiden, aktivistien ja suuren yleisön keskuudessa. Tässä artikkelissa perehdymme Harry Bogomoloff:n syvyyteen ymmärtääksemme sen merkityksen, merkityksen ja sen roolin nykyisessä todellisuudessamme.
Harry ”Bogo” Bogomoloff (s. 10. kesäkuuta 1944 Helsinki)[1] on suomalainen poliitikko, urheiluvaikuttaja ja jääkiekkotuomari. Hän on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri.
Harry Bogomoloff on ollut Helsingin kaupunginvaltuustossa vuodesta 1985. Hän on toiminut kaksi vuotta Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtajana ja kahdeksan vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston kokoomusryhmän puheenjohtajana. Valtuuston ensimmäisenä varapuheenjohtajana hän on ollut vuodesta 2005 alkaen.
Bogomoloff on toiminut monenlaisissa jääkiekon taustatehtävissä. Hän on ollut Suomen Jääkiekkoliitossa eri tehtävissä vuodesta 1990 ja liiton varapuheenjohtaja vuodesta 1997. Lisäksi hän on toiminut Jääkenttäsäätiön toimitusjohtajana vuodet 1974-2013 ja Kansainvälisessä jääkiekkoliitossa IIHF:ssä eri tehtävissä. Hän on myös ollut mukana kaikissa Suomessa järjestetyissä jääkiekon MM-kisoissa. Bogomoloffilla on myös voimassa olevamilloin? erotuomarikortti. Hän toimi SM-sarjassa erotuomarina vuosina 1962–1965. Bogomoloff valittiin Suomen Jääkiekkoleijonaksi numerolla 185.
Harry Bogomoloffin isä oli urheiluvaikuttaja Boris Bogomoloff ja setä jalkapalloilija Oleg Bogomoloff.[2]
Heinäkuussa 2012 Harry Bogomoloff aiheutti pienimuotoisen kohun kertomalla pitävänsä Lapin yliopistoa elätettävien reservaattina, josta valmistuneet kelpaavat vain lumitöihin.[3][4] Bogomoloff pyysi myöhemmin anteeksi puheitaan.[5]
Bogomoloff aiheutti kohun 7. toukokuuta 2018 Facebookissa tekemällä päivityksellään: ”Rantapuistossa (pohjoisranta) liikkui illansuussa kolmen balkanintumman miehen porukka, ilman järkevän tuntuista syytä. Tiedoksi.” Päivitys tuomittiin laajalti rasistisena.[6]