Tässä artikkelissa haluamme käsitellä aihetta Itävaltalaiset eurokolikot, aihe, josta on tullut viime aikoina merkitystä. Itävaltalaiset eurokolikot on kiinnittänyt monien ihmisten huomion vaikutuksensa vuoksi yhteiskunnan eri osa-alueisiin. Itävaltalaiset eurokolikot on herättänyt keskusteluja, jotka eivät jätä ketään välinpitämättömäksi, aina populaarikulttuurin vaikutuksesta sen merkitykseen akateemisessa ja tieteellisessä kentässä. Tämän artikkelin aikana tutkimme erilaisia näkökulmia ja lähestymistapoja Itävaltalaiset eurokolikot:een, tavoitteenamme tarjota täydellinen ja objektiivinen näkemys tästä aiheesta, joka on niin tärkeä nykyään.
Itävaltalaiset eurokolikot ovat Itävallalle lyötyjä eurokolikoita. Eurokolikoiden arvopuoli on kaikissa euromaissa samanlainen, mutta kääntöpuolen eli kansallisen puolen jokainen euromaa suunnittelee itse.
Itävaltalaisissa eurokolikossa on jokaisessa omanlaisensa kansallinen puoli, mutta yhteisenä teemana on kolmessa pikkukolikossa kukat, keskikokoisissa kolikoissa arkkitehtuuri ja kahdessa suurimmassa kolikossa itävaltalaisille tärkeä henkilö. Yhden sentin kolikossa on kuvattuna alppikatkero, kahden sentin kolikossa alppitähti ja viiden sentin kolikossa esikko. Kymmenen sentin kolikossa on kuvattuna Stephansdom, kahdenkymmenen sentin kolikossa Belvederen palatsi ja viidenkymmenen sentin kolikossa Wienissä sijaitseva Secession-rakennus. Yhden euron kolikossa on kuvattuna Wolfgang Amadeus Mozart ja kahden euron kolikossa nobelisti Bertha von Suttner.
Kaikkien Itävallan eurokolikoiden kansallisella puolella on myös kolikon arvo (toistettuna arvopuolelta), Itävallan kolmiraitainen lippu (heraldisin värisymbolein, pystyraidoitus kuvaa punaista), EU:n kaksitoista tähteä ja kolikon valmistusvuosi.
Itävallan valtiosopimuksen 50-vuotisjuhla. Lyöntimäärä 7 milj. kpl. | |
Euromaiden yhteinen Rooman sopimuksen 50-vuotisraha. Lyöntimäärä 9 milj. kpl. | |
Euromaiden yhteinen talous- ja rahaliiton 10-vuotisraha. Lyöntimäärä 5 milj. kpl. |