Tässä artikkelissa tutkimme Johanna Wolf:n vaikutusta tämän päivän yhteiskuntaan. Vuosikymmenten ajan Johanna Wolf on kiinnostanut tutkijoita, tutkijoita ja alan asiantuntijoita. Aikojen saatossa Johanna Wolf:llä on ollut keskeinen rooli jokapäiväisen elämän eri osa-alueilla ja se on vaikuttanut politiikkaan, talouteen, kulttuuriin ja teknologiaan. Syvän ja yksityiskohtaisen analyysin avulla tutkimme, kuinka Johanna Wolf on muokannut ja muuttanut tapaamme ajatella, toimia ja elää. Lisäksi tutkimme Johanna Wolf:n tulevaisuuden vaikutuksia jatkuvasti muuttuvassa ja kehittyvässä maailmassa.
Johanna Wolf (1. kesäkuuta 1900, München, Saksan keisarikunta – 5. kesäkuuta 1985, München, Länsi-Saksa) oli yksi Adolf Hitlerin sihteereistä.
Wolf liittyi Hitlerin henkilökohtaiseen sihteeristöön 1929 konekirjoittajana. Samoihin aikoihin hän liittyi myös kansallissosialistiseen puolueeseen. Natsien valtaannousun jälkeen tammikuussa 1933 hänestä tuli Hitlerin yksityiskanslian vanhempi sihteeri ja Hitleriä seuranneen sisäpiirin jäsen.
Kun Kolmas valtakunta oli luhistumassa, Hitler päätti pysyä Berliinissä viimeiseen saakka. Hän lähetti Wolfin ja Christa Schöderin Berchtesgadenin asuntoonsa Baijeriin. Siellä heidän tuli hävittää hänen henkilökohtaiset paperinsa, ennen kuin liittoutuneet valtaisivat alueen.
Yhdysvaltalaisten vallattua Berchtesgadenin Wolf jäi vangiksi 23. toukokuuta Bad Tölzissa. Hän pysyi vankina Schröderin kanssa aina vapauttamiseensa 14. tammikuuta 1948 saakka. Wolf muutti Kaufbeureniin ja kuoli Münchenissä 1985.
Wolf pysyi lojaalina eikä muiden Hitlerin sihteereiden lailla paljastanut mitään uraansa tai Hitleriin liittyvää tietoa. Hänelle tarjottiin suurta rahasummaa muistelmiensa kirjoittamisesta 1970-luvulla, mutta Wolf kieltäytyi. Hän sanoi olleensa nimenomaan yksityissihteeri ja hänen velvollisuudentajunsa kielsi entistä työnantajaansa koskevat paljastukset.