Joulupuu on rakennettu (kirja)

Nykymaailmassa Joulupuu on rakennettu (kirja) on kiinnostava aihe, joka herättää erilaisia ​​mielipiteitä ja keskusteluja. Henkilökohtaisella, sosiaalisella tai ammatillisella tasolla Joulupuu on rakennettu (kirja) on kiinnittänyt miljoonien ihmisten huomion ympäri maailmaa. Tämä ilmiö on synnyttänyt laajan kirjon tutkimusta, keskustelua ja pohdintaa, jotka pyrkivät ymmärtämään ja analysoimaan sen muodostavia eri näkökohtia. Alkuperäistään mahdollisiin tuleviin vaikutuksiinsa Joulupuu on rakennettu (kirja) on kehittynyt ja muuttunut ajan myötä ja siitä on tullut jatkuvasti kiinnostava aihe modernissa yhteiskunnassa. Tässä artikkelissa perehdymme Joulupuu on rakennettu (kirja):n monimutkaisuuteen, tutkimme sen monia puolia ja analysoimme asiaan liittyviä erilaisia ​​näkemyksiä.

Joulupuu on rakennettu
Kirjailija Kaisa Koivisto,
Hannele Nyman ja
Marjo-Riitta Saloniemi
Kuvittaja Reetta Tervakangas
Kansitaiteilija Tuija Kuusela
Genre joulukirja
Kustantaja Tammi
Julkaistu 2009
Ulkoasu Tuija Kuusela
Sivumäärä 224
ISBN 978-951-31-4968-0
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Joulupuu on rakennettu on joulukuusesta, joulukoristeista ja niiden historiasta kertova teos, jonka ovat kirjoittaneet Kaisa Koivisto, Hannele Nyman ja Marjo-Riitta Saloniemi. Teos on ilmestynyt vuonna 2009, ja sen on kustantanut Tammi.

Kirja on syntynyt kirjoittajiensa kahden vuosikymmenen mittaisen harrastuksen tuloksena, mutta alkusysäyksen sille on antanut Helsingin yliopiston kansatieteen professori Bo Lönnqvist.[1] Kirjoittajista Kaisa Koivisto on Suomen Lasimuseon intendentti, Hannele Nyman Helsingin taiteilijaseuran näyttelysihteeri ja tutkija ja Marjo-Riitta Saloniemi on Vapriikin näyttelypäällikkö[2]. Teos on siten kirjoitettu tutkijan asiantuntevin ottein, mutta on samalla harrastajalle lähdeteos ja nostalgikolle selailukirja.[3].

Teos on ensimmäinen kirja keskieurooppalaisperäisestä suomalaisesta joulukuusesta. Se antaa perusteellisen, liki täydellisen kuvauksen joulukuusen ja sen koristeiden historiasta[4][5], saksalaisesta joulukoristeisiin keskittyneestä Lauschan kylästä ja ainoasta suomalaisesta joulukoristeiden valmistajasta K. A. Weiste Oy:stä.[6] Kriitikko luonnehtii sitä sen monipuolisen sisällön vuoksi kirjalliseksi joulukuuseksi.[7]

Kirjan runsas kuvitus sisältää vanhoja joulukoristemainoksia, kotialbumeiden joulukuvia ja havainnekuvia. Myös keräilyharrastuksesta on artikkeli, ja lopussa on joulusanasto.

Kirjan nimi perustuu suosittuun joululauluun "Joulupuu on rakennettu", joka aikoinaan levitti Suomessa voimakkaasti ajatusta joulukuusesta.[8]

Lähteet

  1. Joulupuu on rakennettu, s. 11
  2. Joulupuu on rakennettu, s. 224
  3. Seppo Paajanen, Etelä-Saimaa 18.12.2009, Anu Susi ja Mari Ikonen, Aarre 2009/12
  4. Seppo Paajanen, Kuusi kruunaa joulun, Etelä-Saimaa (Arkistoitu – Internet Archive)
  5. Glorian koti, joulukuu 2009
  6. Joulupuu on rakennettu, s. 7
  7. Marja Ylönen, Satakunnan Kansa 6.12.2009
  8. Joulupuu on rakennettu, s. 9

Aiheesta muualla