Tänään haluamme puhua Juho Kaakinen:stä, aiheesta, joka on viime aikoina saanut suurta merkitystä. Juho Kaakinen on aihe, joka synnyttää ristiriitaisia mielipiteitä ja josta on keskusteltu eri alueilla. Sen merkitys on siinä, miten se vaikuttaa tämän päivän yhteiskuntaan ja miten se vaikuttaa ihmisten jokapäiväiseen elämään. Tässä artikkelissa tutkimme Juho Kaakinen:een liittyviä eri näkökohtia, analysoimme sen vaikutuksia ja sen merkitystä nykyään. Epäilemättä Juho Kaakinen on aihe, joka ei jätä ketään välinpitämättömäksi ja joka ansaitsee ymmärtää perusteellisesti.
Juho Eino Kaakinen (20. heinäkuuta 1896 Lumijoki – 10. huhtikuuta 1938 Lumijoki) oli suomalainen maanviljelijä ja Maalaisliiton kansanedustaja.
Kaakisen vanhemmat olivat talollinen Kaarlo Kaakinen ja Kreeta Okkonen. Hän kävi kansakoulun ja kansanopiston ja toimi sitten maanviljelijänä Lumijoella. Kaakinen oli Voima Oy Pöyryn toimitusjohtajana 1923–1938, Lumijoen osuuskassan kirjanpitäjänä 1924–1932 sekä 10 vuoden ajan Lumijoen sähköosuuskunnan toimitusjohtajana.
Kaakinen oli kansanedustajana 1937–1938 edustaen Oulun läänin eteläistä vaalipiiriä. Hän tuli eduskuntaan 23. helmikuuta 1937 presidentiksi valitun Kyösti Kallion tilalle. Kaakinen kuoli kesken edustajakautensa ja hänen tilalleen eduskuntaan tuli Maalaisliiton Pentti Kiiskinen. Kaakinen oli presidentin valitsijamies vuoden 1937 presidentinvaaleissa ja hän oli myös Lumijoen kunnanvaltuuston puheenjohtajana.
Kaakinen oli Maalaisliiton piirijärjestön puheenjohtaja ja sanomalehti Liiton hallintoneuvoston ja johtokunnan puheenjohtaja.
Juho Kaakinen oli naimisissa vuodesta 1923 Lyyli Katariina Hiltulan kanssa.