Kálamos (saari)

Tässä artikkelissa aiomme sukeltaa Kálamos (saari):n kiehtovaan maailmaan. Kálamos (saari) on herättänyt miljoonien ihmisten huomion eri puolilla maailmaa sen alkuperästä nykypäivän merkitykseen. Tutkimme sen kohokohtia, kiistanalaisia ​​​​vaikutuksia ja sitä, miten se on kehittynyt ajan myötä. Kálamos (saari) on laaja ja monipuolinen aihe, joten tarkastelemme erilaisia ​​näkökulmia ja keskeisiä näkökohtia tarjotaksemme täydellisen ja rikastuttavan vision. Kálamos (saari) on epäilemättä jättänyt historiaan lähtemättömän jäljen yhteiskunnallisesta vaikutuksestaan ​​sen vaikutuksiin eri aloilla, ja tämä artikkeli pyrkii paljastamaan kaikki sen mysteerit ja antamaan meille mahdollisuuden ymmärtää paremmin sen merkitystä.

Kálamos
Κάλαμος

Kálamoksen saari auringonlaskussa.

Sijainti
Saariryhmä
Korkein kohta
Vouní, 745 m
Pinta-ala
24,964 km²
Väestö
Asukasluku
496
Kieli
Kartta

Kálamos (kreik. Κάλαμος), antiikin Karnos (m.kreik. Κάρνος, lat. Carnus), on Kreikan saari, joka kuuluu Jooniansaarten saariryhmään ja tarkemmin Tilevoḯdes-saariin. Se sijaitsee Joonianmeressä Lefkaksen ja Meganísin saarten itäpuolella. Saaren pinta-ala on 24,964 neliökilometriä ja asukasluku 496 (vuonna 2011).

Kálamoksen kylä.

Hallinnollisesti Kálamos kuuluu Lefkaksen kuntaan, Lefkaksen alueyksikköön ja Jooniansaarten alueeseen. Vuodesta 2011 lähtien Kálamos muodostaa oman Lefkaksen kuntaan kuuluvan kunnallisyksikkönsä, Kálamoksen kunnallisyksikön (Δημοτική Ενότητα Καλάμου, Dimotikí Enótita Kalámou). Aiemmin saari muodosti itsenäisen kyläkunnan nimeltä Kálamoksen kyläkunta.[1]

Saaren suurimmat asutukset ovat sen pääkylä Kálamoksen kylä (454 asukasta) sekä Episkopí (42).[1]

Lähteet

  1. a b Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών 2011. Väestönlaskennan tulokset (XLS) 2011. The Hellenic Statistical Authority (Kreikan tilastokeskus ELSTAT). Arkistoitu 16.10.2015. Viitattu 1.9.2014. (kreikaksi)

Aiheesta muualla