Vagiá

Tämän päivän artikkelissa perehdymme Vagiá:n jännittävään maailmaan. Tutkimme sen alkuperää, kehitystä ja sen erilaisia ​​sovelluksia nykyään. Vagiá on ollut kiinnostava aihe pitkään ja se on synnyttänyt keskustelua, tutkimusta ja löytöjä, jotka ovat vaikuttaneet yhteiskunnan eri osa-alueisiin. Tässä artikkelissa analysoimme, kuinka Vagiá on vaikuttanut kulttuuriin, tieteeseen, tekniikkaan ja ihmisten jokapäiväiseen elämään. Lisäksi tarkastelemme Vagiá:een liittyviä tämänhetkisiä trendejä ja kuinka ne voivat vaikuttaa yhteiskuntamme tulevaisuuteen. Vagiá on edelleen erittäin kiinnostava ja merkityksellinen aihe, joka on vaikuttanut historiaan ja sen merkitys nykymaailmassa, joten on ratkaisevan tärkeää ymmärtää sen merkitys ja rooli elämässämme.

Vagiá
Βαγιά
Muut nimet
Trýpa (Τρύπα), Diavasídia (Διαβασίδια)
Sijainti
Saariryhmä
Merialue
Pinta-ala
0,52 km²
Väestö
Asukasluku
0
Kartta

Vagiá (kreik. Βαγιά) eli Trýpa (Τρύπα) eli Diavasídia (Διαβασίδια) on pieni Kreikan saari, joka kuuluu Jooniansaarten saariryhmään ja sijaitsee Lefkaksen saaren ja mantereen välissä. Saaren pinta-ala on noin 0,52 neliökilometriä ja se on asumaton (vuonna 2011). Hallinnollisesti Vagiá kuuluu Áktio-Vónitsan kuntaan, Aitolia-Akarnanian alueyksikköön ja Länsi-Kreikan alueeseen.[1]

Vagiá on osa saariketjua, jonka kautta kulkee tie mantereelta Lefkakselle. Saari on pitkä ja kapea. Sen lounaispäässä, tosin kanavan omaksi saarekseen erottamana, sijaitsee Agía Mávran linna.

Lähteet

  1. Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών 2011. Väestönlaskennan tulokset (XLS) 2011. The Hellenic Statistical Authority (Kreikan tilastokeskus ELSTAT). Arkistoitu 16.10.2015. Viitattu 1.9.2014. (kreikaksi)