Kaakkois-Suomen rajavartiosto

Tämä artikkeli käsittelee aihetta Kaakkois-Suomen rajavartiosto, joka on viime vuosina noussut erittäin tärkeäksi, koska se vaikuttaa yhteiskunnan eri osa-alueisiin. Kaakkois-Suomen rajavartiosto:stä lähtien se on ollut tutkimusten ja tutkimusten kohteena, joissa on pyritty ymmärtämään sen vaikutusta ihmisten käyttäytymiseen, sen vaikutusta talouteen, sen merkitystä historiassa mm. Yksityiskohtaisen analyysin avulla tutkitaan Kaakkois-Suomen rajavartiosto:n eri puolia ja korostetaan sen merkitystä ja vaikutuksia eri alueilla. Siksi on erittäin tärkeää syventyä tietoon Kaakkois-Suomen rajavartiosto:stä ymmärtääksesi sen todellisen laajuuden ja kuinka se voi vaikuttaa elämäämme suoraan tai epäsuorasti.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto
Vastuualue: Etelä-Karjala ja Kymenlaakso
Valvottava raja: 228 km
Kansainväliset rajanylityspaikat: Vaalimaa, Nuijamaa, Vainikkala ja Imatra
Tilapäiset rajanylityspaikat: Parikkala ja Uukuniemi (suljettu)
Kaakkois-Suomen rajavartioston lippu, jossa Karjalan maakuntavaakuna.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto (ruots. Sydöstra Finlands gränsbevakningssektion) yksi Suomen Rajavartiolaitoksen alueellisista organisaatioista, joka vastaa 228 kilometriä pitkän rajan osan valvonnasta Virolahdesta Parikkalan kunnan Uukuniemen pitäjään.

Vartiosto jakautui 31.12.2010 asti Virolahden, Lappeenrannan ja Imatran rajavartioalueisiin. Vartioalueet lakkautettiin 1.1.2011, jolloin rajavartio- ja rajatarkastusasemat ovat suoraan vartioston esikunnan alaisia.

Organisaatio

Rajavartioston (K-SR) komentajana toimii Mika Rytkönen.[1] Aiemmin komentajina ovat toimineet mm. eversti Vesa Blomqvist[2] ja eversti Ismo Kurki[3].

Muuta

Kaakkois-Suomen rajavartiostossa toimii Imatran Immolasta Rajavartiokoululta käsin sotilasradioamatööriasema OI5R, jonka nimi on Immolan radistit.

Lähteet

  1. Johto ja organisaatio Rajavartiolaitos. Viitattu 20.12.2022.
  2. Kaakkois-Suomen rajavartioston esikunnan kokoonpano Rajavartiolaitos. Arkistoitu 17.11.2020.
  3. Kaakkois-Suomen rajavartioston esikunnan kokoonpano Rajavartiolaitos. Arkistoitu 23.6.2019.

Aiheesta muualla