Keinottelu:n artikkelissa tutkimme yksityiskohtaisesti erilaisia tähän aiheeseen liittyviä näkökohtia. Käsittelemme tärkeimpiä kysymyksiä, jotka ovat johtaneet keskusteluihin ja pohdiskeluihin ajan mittaan, sen alkuperästä ja kehityksestä sen vaikutuksiin nykypäivän yhteiskuntaan. Syventävän analyysin ja monitieteisten lähestymistapojen avulla tutkimme sen historiallisia, kulttuurisia, poliittisia ja sosiaalisia vaikutuksia, jotta voimme ymmärtää paremmin sen merkitystä nykymaailmassa. Lisäksi tarkastelemme alan viimeisintä tutkimusta ja edistysaskeleita sekä tulevaisuudennäkymiä, jotka voisivat leimata sen kehitystä. Älä missaa tätä täydellistä artikkelia Keinottelu:stä!
Tätä artikkelia tai sen osaa on ehdotettu yhdistettäväksi artikkeliin Spekulaatio (talous). Yhdistämisestä saatetaan keskustella artikkelin keskustelusivulla. Tarkennus: Onko artikkelit yhdistettävä vai onko keinottelu muutakin kuin spekulaatiota? |
Keinottelu tarkoittaa keplottelua, jonkin tekemistä epätavallisin, usein kyseenalaisin tai epärehellisin keinoin. Sijoittamisesta puhuttaessa sanalla tarkoitetaan spekulointia eli spekulaatiota, voiton hankkimista odotettuja hinnanvaihteluja hyväksi käyttäen.[1][2]
Keinottelussa pyritään tekemään voittoa lyhytaikaisilla sijoituksilla.[3] Keinottelumahdollisuudet paranevat, jos pörssikursseissa, hinnoissa, koroissa tai valuuttakursseissa on tapahtumassa suuria muutoksia. Sijoittaja voi keinotella kohteella, jonka arvon hän aavistaa muuttuvan (ostamalla tai myymällä sitä).
Keinottelua tapahtuu myös pörssin ulkopuolella. Niinpä jonkin tuotteen hinnan nopeasti noustessa sen myyntiä kannattaa välttää, koska hinta on myöhemmin korkeampi. Hintojen nousu tai tavarapula voi johtaa esimerkiksi elintarvikkeiden ostoryntäykseen eli hamstraukseen, jolloin niistä tulee pulaa.