Liekkivaahtera

Tämän päivän artikkelissa tutkimme Liekkivaahtera:n kiehtovaa maailmaa, aihetta, joka on kiinnittänyt kaiken ikäisten ja kiinnostuksen kohteiden huomion. Liekkivaahtera on osoittautunut analyysin arvoiseksi aiheeksi monilla eri alueilla ja sen merkityksellisyydellä nykyään. Tämän artikkelin aikana analysoimme sen vaikutusta yhteiskuntaan, sen kehitystä ajan myötä ja sen roolia populaarikulttuurissa. Lisäksi tarkastelemme erilaisia ​​näkökulmia ja mielipiteitä aiheesta Liekkivaahtera, tavoitteenamme tarjota täydellinen ja rikastuttava näkemys tästä meitä niin kiehtovasta aiheesta. Valmistaudu astumaan Liekkivaahtera:n löytämisen ja oppimisen maailmaan!

Liekkivaahtera
Liekkivaahtera Morris Arboretumissa Philadelphiassa Yhdysvalloissa.
Liekkivaahtera Morris Arboretumissa Philadelphiassa Yhdysvalloissa.
Uhanalaisuusluokitus

Elinvoimainen [1]

Elinvoimainen

Tieteellinen luokittelu
Kladi: Siemenkasvit
Kladi: Koppisiemeniset
Kladi: Aitokaksisirkkaiset
Lahko: Sapindales
Heimo: Saippuamarjakasvit Sapindaceae
Suku: Vaahterat Acer
Laji: truncatum
Kaksiosainen nimi

Acer truncatum
Bunge (1833)

Synonyymit
  • Acer pictum var. truncatum (Bunge) Chin S.Chang (2001)
Katso myös

  Liekkivaahtera Commonsissa

Liekkivaahtera eli liekki-idänvaahtera (Acer truncatum) on itäaasialainen vaahteralaji, jota käytetään myös koristepuuna. Laji on joskus yhdistetty idänvaahteraan (Acer pictum), joko muunnoksena (var. truncatum) tai Suomen Lajitietokeskuksen hyväksymässä luokittelussa[2] alalajina (subsp. truncatum). Liekkivaahtera kasvaa yleensä lauhkean vyöhykkeen metsissä ja esiintyy Itä- ja Koillis-Kiinassa, Koreassa, Japanissa ja Sahalinissa.[3]

Lähteet

  1. Chen, Y., Gibbs, D. & Oldfield, S.: Acer truncatum IUCN Red List of Threatened Species. Version 2022-1. 2018. International Union for Conservation of Nature, IUCN, Iucnredlist.org. Viitattu 16.9.2022. (englanniksi)
  2. Suomen Lajitietokeskus: Liekki-idänvaahtera – Acer pictum subsp. truncatum Viitattu 15.9.2022.
  3. Plants of the World Online: Acer truncatum Bunge (myös taksonomian lähde.) (englanniksi) Viitattu 15.9.2022.