Limingan musiikkiviikot:n aihe on ollut keskustelun ja keskustelun aiheena vuosien ajan. Eri näkökulmilla ja ristiriitaisilla mielipiteillä Limingan musiikkiviikot on kiinnittänyt monien huomion ja herättänyt kiinnostusta ja uteliaisuutta sen seurauksista ja seurauksista. Alkuperäistään sen merkitykseen nyky-yhteiskunnassa Limingan musiikkiviikot edustaa aihetta, joka ei jätä ketään välinpitämättömäksi. Tässä artikkelissa tutkimme Limingan musiikkiviikot:een liittyviä eri näkökohtia ja näkökulmia, jotta voimme tarjota kattavan ja yksityiskohtaisen kuvan sen tärkeydestä ja laajuudesta.
Limingan musiikkiviikot on Limingassa vuonna 1966 aloittanut Limingan musiikkiyhdistys ry:n koordinoima, pääosin kesä-heinäkuun vaihteessa toteutettava kulttuurimusiikkitapahtuma, joka koostuu orkesterileiristä ja sen yhteydessä järjestettävistä musiikkileirin opettajien ja oppilaiden soittamista konserteista. Limingan musiikkileiri järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1967 musiikinopettaja Heikki Sarvelan ja Pentti Sistosen yhteistyönä. Johtajana toimi vuosina 1980–2003 Seppo Härkönen. Vuonna 2005 Musiikkileiri sulautui osaksi Limingan musiikkiviikot -kulttuuritapahtumasarjaa. Musiikkileiri on uskonnollisesti sekä poliittisesti sitoutumaton tapahtuma. Leiri järjestetään pääosin Limingan kunnan koulujen tiloissa, mutta konsertteja järjestetään mm. Lumijoella, Tyrnävällä ja Oulussa. Musiikkileiri on toimijana ollut Suomen suurin sinfoniaorkesterileiri, joka on toiminut yhtenäisesti 50 vuotta. Juhlakesänä 2016 suojelijana toimi Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.
Kansainvälisen Limingan musiikkileirin johtajana on toiminut vuodesta 2004 alkaen Heidi Mantere. Hän on toiminut Limingan musiikkiviikot kulttuuritapahtuman toiminnanjohtajana 2005–2016. Suurimmillaan leiriläisiä oli 250 perheineen ja opettajakuntaa 52 perheineen.
Limingan musiikkiyhdistys ry:n toiminta jouduttiin ajamaan alas juhlakesän 2016 jälkeen, sillä se ei ole enää elinkelpoinen Limingan kunnan tarjoamissa, kalliissa puitteissa.
Kylät ja alueet | |
---|---|
Vesistöt | |
Muuta Liminkaan liittyvää |