Nykymaailmassa Max Wertheimer on aihe, joka herättää suurta kiinnostusta ja keskustelua eri alueilla. Max Wertheimer:stä on tullut olennainen ja ajankohtainen aihe akateemisella alalla, työelämässä tai yhteiskunnassa yleensä. Mielipiteet tästä asiasta ovat erilaisia, ja siksi on tärkeää analysoida ja pohtia Max Wertheimer:tä eri näkökulmista. Tässä artikkelissa tutkimme Max Wertheimer:n eri puolia, sen vaikutuksia tänään ja mahdollisia tulevaisuuden skenaarioita. Samoin perehdymme sen synnyttämiin pohdiskeluihin ja keskusteluihin, jotta voimme tarjota kattavan ja rikastuttavan näkemyksen tästä aiheesta.
Max Wertheimer (15. huhtikuuta 1880 Praha, Itävalta-Unkari – 12. lokakuuta 1943 New York) oli saksalainen psykologi ja yksi hahmopsykologian perustajista.
Vuonna 1904 Wertheimer valmistui tohtoriksi Würzburgin yliopistosta. Vuonna 1910 hän kiinnostui ihmisen havaintokyvystä työskennellessään Frankfurtin yliopiston psykologian instituutissa. Yhdessä nuorempien assistenttiensa Wolfgang Köhlerin ja Kurt Koffkan kanssa hän tutki liikkuvan kuvan efektiä, jonka takistoskooppi synnytti. Vuonna 1912 hän julkaisi seminaaripaperin ”Liikkeen havainnoimisen kokeelliset tutkimukset”.
Wertheimer pakeni vuonna 1933 Saksasta New Yorkiin, missä hän kirjoitti kirjan ajattelusta.