Tässä artikkelissa puhumme aiheesta Mestarien liigan kauden 2017–2018 lohkovaihe, aihe, joka on herättänyt suurta kiinnostusta viime aikoina. Mestarien liigan kauden 2017–2018 lohkovaihe on ollut lukuisten keskustelujen, tutkimusten ja asiantuntijoiden ja suuren yleisön pohdinnan kohteena. Sen merkitys on ylittänyt rajat ja vaikuttanut yhteiskunnan eri osa-alueisiin politiikasta populaarikulttuuriin. Tästä syystä on olennaista omistaa aikaa ja huomiota syvälle ymmärtämiseen, mitä Mestarien liigan kauden 2017–2018 lohkovaihe on, mitkä ovat sen seuraukset ja kuinka sen läsnäolo on muokannut nykymaailmaa. Tässä artikkelissa tutkimme erilaisia näkökulmia Mestarien liigan kauden 2017–2018 lohkovaihe:een, jotta voimme valaista sen merkitystä ja sen tuomia haasteita.
Mestarien liigan kauden 2017–2018 lohkovaihe alkoi 12. syyskuuta ja päättyi 6. joulukuuta 2017.
Joukkueet
Lohkovaiheen arvontatilaisuus pidettiin 24. elokuuta 2017 Monacossa.[1] Joukkueet oli jaettu neljään samansuuruiseen arvontakoriin seuraavin perustein:
Ensimmäiseen koriin oli sijoitettu UEFA:n maapisterankingin mukaan seitsemän kärkimaan kansallisen sarjan mestarit sekä hallitseva mestari Real Madrid.
Koreihin kaksi, kolme ja neljä joukkueet olivat jaoteltu seurajoukkuerankingpisteiden mukaan.[2]
Samoista maista olevia joukkueita ei voi arpoa samaan lohkoon. Yhdellä ottelukierroksella on kaksi ottelupäivää, joista toisena pelaavat lohkojen A–D joukkueet ja toisena lohkojen E–H joukkueet. 17. heinäkuuta 2014 UEFA:n hätäpaneelin pitämässä kokouksessa päätettiin, että venäläisiä eikä ukrainalaisia joukkueita voida arpoa samaan alkulohkoon maiden välisen poliittisesti epävakaan tilanteen johdosta.[3]
Seuraavat 32 joukkuetta selviytyivät lohkovaiheeseen:
Joukkueet jaetaan kahdeksaan neljän joukkueen lohkoon, joissa lohkojen joukkueet pelaavat toisiaan vastaan koti- ja vierasottelun. Jokaisen lohkon kaksi parasta pääsevät pudotuspelien neljännesvälieriin. Lohkon kolmanneksi sijoittuvat pääsevät Eurooppa-liigan kauden 2017–2018 ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle ja neljänneksi sijoittuvat putoavat pois.
Jos lohkoissa päädytään tasapisteisiin, lohkosijoitukset ratkaistaan seuraavasti:
joukkueiden keskinäisten otteluiden pisteet
joukkueiden keskinäisten otteluiden maaliero
joukkueiden keskinäisten otteluiden tehdyt maalit
joukkueiden keskinäisten otteluiden vierasmaalit
joukkueiden kaikkien otteluiden maaliero
joukkueiden kaikkien otteluiden tehdyt maalit
joukkueiden kaikkien otteluiden vierasmaalit
joukkueiden kaikkien otteluiden voitot
joukkueiden kaikkien otteluiden vierasvoitot
vähiten kurinpidollisia pisteistä kaikista otteluista (keltainen kortti = 1 ja punainen kortti = 3)