Tässä artikkelissa tutkimme huolellisesti Norlanti:n aihetta, jotta voimme tarjota laajan ja täydellisen näkemyksen sen tärkeydestä ja merkityksestä nykyisessä kontekstissa. Tarkastellaan perusteellisen analyysin avulla erilaisia näkökulmia ja lähestymistapoja, joiden avulla lukija ymmärtää täysin Norlanti:n monimutkaisuuden ja vaikutukset eri yhteyksissä. Näillä linjoilla perehdymme Norlanti:een liittyviin perusnäkökohtiin tarjoamalla asiaankuuluvaa tietoa, tilastotietoja ja asiantuntijalausuntoja, jotka rikastavat tietoa tästä aiheesta. Lisäksi tarkastelemme käytännön tapauksia ja henkilökohtaisia kokemuksia, jotka havainnollistavat konkreettisesti Norlanti:n vaikutusta nyky-yhteiskunnassa. Tämä artikkeli on epäilemättä olennaista luettavaa niille, jotka ovat kiinnostuneita ymmärtämään syvällisesti Norlanti:n eri ulottuvuuksia.
Norlanti (joskus myös Norrlanti[1], ruots. Norrland) on pohjoisin Ruotsin kolmesta pääalueesta. Muut pääalueet ovat Sveanmaa ja Götanmaa. Norlannin maapinta-ala on 243 340,5 km².[2] Vuoden 2011 lopussa alueella oli 1 153 788 asukasta,[3] joten alueen väentiheys oli 4,7 asukasta neliökilometriä kohti.
Haminan rauhaan (1809) asti Norlantiin kuuluviksi saatettiin katsoa myös Pohjanmaa ja Suomen Lappi, jotka nykyään ovat osa Suomea.
Norlanti koostuu yhdeksästä maakunnasta, jotka ovat