Onnenhevonen

Tänään haluamme puhua Onnenhevonen:stä, aiheesta, josta on tullut yhä tärkeämpi viime vuosina. Alkuperäistään sen vaikutuksiin nyky-yhteiskuntaan Onnenhevonen on ollut useiden tutkimusten ja tutkimusten kohteena, joiden tarkoituksena on ymmärtää sen vaikutusta jokapäiväiseen elämäämme. Onnenhevonen on aihe, joka on herättänyt kiinnostuksen niin asiantuntijoiden kuin fanienkin keskuudessa teknisimmistä näkökohdistaan ​​tunteisiinsa. Tämän artikkelin aikana tarkastelemme Onnenhevonen:n eri näkökohtia sen historiasta sen nykyiseen rooliin. Tarkoituksena on valaista tätä ilmiötä ja tarjota kattava näkökulma sen tärkeydestä ja merkityksestä nykymaailmassamme.

Onnenhevonen sivulta
Onnenhevonen etuviistosta

Onnenhevonen on Rafael Saifulinin suunnittelema vuonna 2005 valmistunut, Turun keskustassa Yliopistonkadulla sijaitseva veistos. Pronssisen veistoksen pinta on koristeltu eri maiden kolikoilla, mitaleilla ja kunniamerkeillä.

Veistos pystytettiin kävelykadulle ensimmäisen kerran vuonna 2006, mutta se vaurioitui ilkivallan seurauksena ja se jouduttiin poistamaan paikaltaan korjattavaksi. Patsasta vahvistettiin ja se palasi kadulle Nostokonepalvelu Oy:n lahjoituksena. Patsaan paljastustilaisuus järjestettiin 31. maaliskuuta 2007.

Veistos on toinen osa Saifulinin onniveistosten sarjaa. Sarjan ensimmäinen veistos sijaitsee Turun kristillisen opiston pihalla ja kolmas veistos Gmunden kaupungissa Itävallassa.[1]

Lähteet

  1. Onnenhevosen onnenpotku Turun Sanomat. 1.4.2007. Arkistoitu 25.7.2014. Viitattu 17.7.2014.

Aiheesta muualla