Tässä artikkelissa tutkimme Pubi:n aina kiehtovaa ja monipuolista maailmaa. Kautta historian Pubi on herättänyt kiinnostusta ja uteliaisuutta miljoonissa ihmisissä eri puolilla maailmaa joko sen vaikutuksesta yhteiskuntaan, merkityksensä tieteen alalla tai vaikutuksensa vuoksi populaarikulttuuriin. Yksityiskohtaisen ja kattavan analyysin avulla käsittelemme useita Pubi:een liittyviä näkökohtia sen alkuperästä ja kehityksestä sen vaikutuksiin nykymaailmassa. Samoin perehdymme Pubi:n ympärillä syntyneisiin väittelyihin ja keskusteluihin ja tarkastelemme sen roolia nykymaailmassa. Tämän artikkelin tarkoituksena on tarjota kattava ja täydellinen näkemys Pubi:stä, josta tulee arvokas tietolähde kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ymmärtämään tätä aihetta perusteellisesti.
Pubi eli pub (lyhenne englannin kielen sanoista public house) on ravintola, jossa myydään ennen kaikkea olutta, mutta myös muita alkoholijuomia. Alun perin pubilla tarkoitettiin englanninkielisten maiden erityisesti brittiläisiä olutravintoloita, mutta nykyään pubeiksi itseään kutsuvia paikkoja löytää ympäri maailman.
Pubi poikkeaa varsinkin Isossa-Britanniassa muista juomiseen tarkoitetuista paikoista kuten kahviloista, baareista, olutkellareista tai panimoravintoloista. Isossa-Britanniassa on noin 60 000 pubia, ja monissa Britannian pikkukylissä pub onkin paikallisen yhteisön tärkein kokoontumispaikka kirkon ohella.
Irlantilaistyyppisiä pubeja on avattu ympäri maailman varsinkin 1980-luvulta lähtien. Useimmissa pubeissa irlantilaisuus näkyy olutvalikoimassa (tarjolla on tavallisesti ainakin Guinnessia, Smithwicksia tai Kilkennya) sekä sisustuksessa.
Suomen vanhin yhä toiminnassa oleva englantilaistyylinen pubi on vuonna 1969 perustettu tamperelainen Salhojankadun Pub.[1] Helsinkiläinen William K on alun perin perustettu vuonna 1969 nimellä Annan Pub ja kunnostettu 1990-luvulla nykymuotoiseksi olutravintolaksi.[2]