Tämän päivän artikkelissa aiomme sukeltaa Pyromaani palaa rikospaikalle:n kiehtovaan maailmaan. Tutkimme tämän aiheen kaikkia puolia sen alkuperästä sen vaikutukseen nykypäivän yhteiskuntaan. Pyromaani palaa rikospaikalle on ollut keskustelun ja tutkimuksen kohteena jo pitkään, ja tässä artikkelissa yritämme valaista sen merkitystä ja vaikutusta eri alueilla. Tuntemattomimmista näkökohdistaan käytännön sovelluksiinsa Pyromaani palaa rikospaikalle on epäilemättä aihe, joka ei jätä ketään välinpitämättömäksi. Valmistaudu siis sukeltamaan Pyromaani palaa rikospaikalle:n syvälliseen ja rikastuttavaan analyysiin.
Pyromaani palaa rikospaikalle on Juice Leskisen kuudestoista ja Juice Leskinen Grand Slam -yhtyeen viides albumi. Sen julkaisi vuonna 1985 Megamania Musiikki yhtyeen omalla Grand Slam -alamerkillä. Albumi myi kultaa vuonna 1986. Albumia on myyty yhteensä yli 25 000 kappaletta.[2]
Pyromaani palaa rikospaikalle on teemalevy, jossa käsitellään polttamista ja tuhoamista. Levyn tunnetuimmat kappaleet ”Pyhä toimitus” ja ”Musta aurinko nousee” eivät kuitenkaan enää kiinteästi kuulu levyn teemaan vaan ovat ”ylimääräisiä” päätöskappaleita. Kappaleiden välissä on Grand Slam -yhtyeen esittämiä lyhyitä teemaan kuuluvia kappaleesta toiseen johdattelevia kuunnelmapätkiä.
Levyn nauhoituksissa tallennettu, mutta siltä pois jätetty kappale ”Halitaan” julkaistiin digitaalisesti vuonna 2021.[3]
Kappaleet
Kaikki kappaleet säveltänyt ja sanoittanut Juice Leskinen, sovittanut Anssi Tikanmäki. Kuunnelmaosuudet säveltänyt ja sovittanut Tikanmäki, sanoittanut Leskinen.
A-puoli
Pyromaani palaa rikospaikalle (PPR I) – 1.42
Aamu alkaa A:lla – 4.19
(PPR II) Moni sekoo muotiin – 4.19
(PPR III) Tenerife – 4.11
Mimosan hipiä – 3.21
(PPR IV) Isoisän hinttipussi – 3.56
B-puoli
(PPR V) Jenkka uskon puhdistamisesta (twist) – 3.04
(PPR VI) Korjaa blues – 2.23
(PPR VII) Turvallisuus ja yhteistyö (PPR VIII) – 7.57