Rahoitusmarkkinat-artikkelissa tarkastellaan erilaisia tähän aiheeseen liittyviä näkökohtia. Rahoitusmarkkinat:n merkitystä nykymaailmassamme analysoidaan perusteellisesti sen alkuperästä sen nykyaikaisiin vaikutuksiin. Tarkastellaan erilaisia näkökulmia ja esitetään relevanttia dataa, jonka avulla lukija ymmärtää paremmin Rahoitusmarkkinat:n merkityksen yhteiskunnassamme. Lisäksi Rahoitusmarkkinat:n mahdollisia tulevia vaikutuksia tarkastellaan ja mahdollisista ratkaisuista tai vaihtoehtoisista lähestymistavoista tämän ongelman ratkaisemiseksi keskustellaan. Tämä artikkeli toimii täydellisenä oppaana ymmärtääksesi perusteellisesti Rahoitusmarkkinat:n ja sen vaikutuksen elämäämme.
Rahoitusmarkkinat eli finanssimarkkinat tarjoavat rahoitusta erilaisiin rahoitustarpeisiin. Rahoitusjärjestelmän tehtävä kansantalouden kannalta on välittää rahoitusta ylijäämäisiltä taloudellisilta toimijoilta alijäämäisille siten, että pääomaresurssit olisivat mahdollisimman tehokkaassa ja kannattavassa käytössä.[1] Ylijäämäsektoriin kuuluvat tyypillisesti kotitaloudet ja alijäämäsektoriin yritykset.[1] Rahoitusmarkkinat ovat kapitalismiin ja markkinatalouteen perustuvan kansantalouden kulmakivi. Rahoitusmarkkinat koostuvat useista erilaisista markkinoista.
Rahoitusmarkkinoiden tehtävänä on:[1]
Lisäksi myös maksuvälineiden luonti sekä maksunvälityspalvelut ovat tärkeitä. Näiden toimintojen ylläpito edellyttää infrastruktuuria, joka käsittää järjestelmän maksujen välitykseen ja selvittämiseen (engl. Clearing) maksuvälineillä. Lisäksi tarvitaan järjestelmä pääomamarkkinatapahtumien selvittämiseksi (engl. Settlement), johon kuuluvat: osakkeet, joukkovelkakirjalainat ja johdannaisinstrumentit.