Raisa

Tässä artikkelissa perehdymme Raisa:n kiehtovaan maailmaan, aiheeseen, joka on saanut asiantuntijoiden ja uteliaiden huomion. Raisa on aihe, joka on herättänyt kiinnostusta eri aloilla politiikasta tieteeseen, mukaan lukien populaarikulttuuri ja historia. Vuosien varrella Raisa on ollut keskustelun ja analyysin aiheena, ja sen merkitys ja relevanssi on kasvanut jatkuvasti. Tässä artikkelissa sukeltaamme Raisa:n eri puoliin ja tutkimme sen vaikutusta yhteiskuntaan ja sen kehitystä ajan myötä.

Raisa
Nimipäivä  
– suomenkielinen 9. helmikuuta
– ruotsinkielinen
– ortodoksinen 6. syyskuuta
Muunnelmia Raija
Vastineita eri kielissä Rais, Raiska, Rajosja, Rajosa, Rasa
Nimen alkuperä kreikkalainen, kevyt

Raisa on kreikkalaisperäinen naisen etunimi, joka tarkoittaa kreikan kielessä kevyttä.[1] Nimen on tehnyt tunnetuksi ortodoksisen kirkon kunnioittama, vuonna 308 surmattu marttyyri Pyhä Raisa.[1] Venäjällä nimestä on käytössä myös monia muunnelmia kuten Rais, Raiska ja Rajosa.

Nimi Raisa on käytössä myös Suomessa, vanhastaan enimmäkseen Itä-Suomessa mutta myös Pohjanmaalla.[1]. Vuoden 2019 loppuun mennessä nimen on Digi- ja väestötietoviraston tietojen mukaan saanut 2 003 henkilöä.[2] Suomessa nimestä on käytössä myös muunnos Raija.

Tunnettuja Raisoja

Fiktiivisiä Raisoja

Lähteet

  1. a b c Kustaa Vilkuna, Marketta Huitu ja Pirjo Mikkonen: Suuri suomalainen nimikirja, s. 137. Otava, 1985.
  2. Nimipalvelu Digi- ja väestötietovirasto. Viitattu 8.8.2020.