Saksan nelivuotissuunnitelma:n maailmassa on loputtomasti löydettävää ja tutkittavaa. Saksan nelivuotissuunnitelma on herättänyt miljoonien ihmisten huomion eri puolilla maailmaa sen alkuperästä nykypäivän merkitykseen. Saksan nelivuotissuunnitelma herättää edelleen kiinnostusta ja keskustelua joko populaarikulttuuriin, yhteiskuntaan tai menneisyyteen liittyvästä merkityksestään. Tässä artikkelissa perehdymme Saksan nelivuotissuunnitelma:n kiehtovaan maailmaan, tutkimme sen eri puolia ja paljastamme sen merkityksen nykyisessä kontekstissa. Vuosien mittaan kehittyneestä roolistaan ihmisten elämässä Saksan nelivuotissuunnitelma on aihe, joka ansaitsee analysoinnin eri näkökulmista sen todellisen suuruuden ymmärtämiseksi.
Tähän artikkeliin tai osioon ei ole merkitty lähteitä, joten tiedot kannattaa tarkistaa muista tietolähteistä. Voit auttaa Wikipediaa lisäämällä artikkeliin tarkistettavissa olevia lähteitä ja merkitsemällä ne ohjeen mukaan. |
Saksan nelivuotissuunnitelma oli vuosiksi 1936–1940 laadittu suunnitelma Saksan talouden elvyttämiseksi sotavarustelun keinoin sotilaallisen valmiuden kohottamiseksi. Saksan nelivuotissuunnitelmaa johti Hermann Göring. Vuoden 1940 jälkeenkin nelivuotissuunnitelman organisaatio jatkoi taloussuunnittelua sekä pyrki osallistumaan hallintoon valloitettavassa idässä 1941 alkaen kilpaillen Heinrich Himmlerin johtaman SS:n sekä Alfred Rosenbergin johtaman Valloitettujen itäalueiden valtakunnanministeriön kanssa. Ensimmäinen saksalaishallinto, joka toimi sotatoimialueella saksalaisten joukkojen edetessä oli Wehrmachtin sotilashallinto, joka oli voimassa idässä noin 300 kilometriä rintamasta selustaan päin.