Simbi

Nykymaailmassa Simbi:stä on tullut erittäin tärkeä ja kiinnostava aihe kaikenikäisille ja -taustaisille ihmisille. Syntymisestään lähtien Simbi on kiinnittänyt yhteiskunnan huomion ja synnyttänyt keskusteluja, pohdintoja ja perusteellisia tutkimuksia. Simbi:n merkitys on sen vaikutuksessa jokapäiväiseen elämään ja sen vaikutukseen yhteiskunnan eri osa-alueisiin. Tässä artikkelissa tutkimme yksityiskohtaisesti Simbi:n vaikutuksia nykyään, analysoimme sen vaikutuksia ja tarjoamme kattavan yleiskatsauksen sen merkityksestä nykymaailmassa.

Simbi

Simbi

Koordinaatit: 14°54′30″N, 9°40′44″W

Valtio Mali
Alue Kayesin alue
Piiri Nioron piiri
Hallinto
 – Hallinnon tyyppi maalaiskunta
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 1 447 km²
Väkiluku (2009) 20 100












Simbi on maalaiskunta ja sen keskuskylä Kayesin alueen Nioron piirissä Malissa. Se sijaitsee 50 kilometriä Niorosta etelään. Kunnassa on 20 100 ja kylässä 2 800 asukasta (vuonna 2009)[1].

Simbin kunnan pinta-ala on 1 447 neliökilometriä[2]. Se rajoittuu lännessä Nioron piirin Sandarén ja Gavinanén, pohjoisessa Gadiaba Kadielin ja Guétéman, idässä Diéman piirin Fassoudébén ja Béman ja etelässä Diangounté Camaran ja Lakamanén kuntiin[3]. Maisemaa leimaavat tasangot ja mäet. Seutu kuuluu Sahelin vyöhykkeeseen. Pysyviä vesistöjä ei ole. Kasvillisuus koostuu akaasioista, piikkipensaista ja ruohokasveista.[2]

Kuntaan kuuluu 19 kylää[1]. Asukkaista 65 % on soninkeja, 20 % fulbeja ja diawandoja, 10 % maureja ja 5 % bambaroita ja mandinkoja[2].

Paikallisia elinkeinoja ovat maanviljely, karjanhoito, käsityöammatit ja pienimuotoinen kaupankäynti. Tärkeimmät viljelykasvit ovat durra, hirssi ja maapähkinä. Tuotantoeläimiä ovat naudat, lampaat, vuohet, aasit, hevoset ja siipikarja. Simbissä pidetään viikoittaiset markkinat.[2]

Lähteet